' It Runs In The Family '

Tweede Japanse release voor anderson

Persbericht ,

Deze week wordt 'It Runs In The Family', het tweede album van het Nederlandse indiepop duo 'anderson', officieel uitgebracht in Japan. In mei van dit jaar was anderson, op uitnodiging hun label Thistime Records, voor het eerst te gast in het Land van de Rijzende Zon.

Tweede Japanse release voor anderson

Deze week wordt 'It Runs In The Family', het tweede album van het Nederlandse indiepop duo 'anderson', officieel uitgebracht in Japan. In mei van dit jaar was anderson, op uitnodiging hun label Thistime Records, voor het eerst te gast in het Land van de Rijzende Zon.

De Japanse reacties op het debuutalbum we radio anderson waren zo positief dat het Japanse label Thistime Records besloot om ook de tweede plaat uit te brengen in Japan. Vanaf deze week ligt het album in de Japanse platenwinkels. Qua aandacht doet deze release niet onder voor andere Japanse releases van bekende Europese en Amerikaanse artiesten, met displays in grote Japanse cd-winkels als HMV en Tower Records. Op de website van Flake Records, een van de hipste indielabels / distributeurs uit Osaka, werd It Runs In The Family uitgeroepen tot cd van de week en wordt in hetzelfde rijtje geplaatst als Tahiti '80, Maroon 5 en Postal Service. De single Trevor * On The Dancefloor moet, als het aan Flake Records ligt, de volgende 'dancefloor anthem' van Japan worden!

Het nieuwe anderson album, It Runs In The Family, is een heus conceptalbum geworden. Tien familieleden, verspreid over heel de wereld, vertellen hun verhaal door elkaar briefkaarten te sturen over alles wat hen bezig houdt. Elk familielid heeft een eigen song gekregen op de nieuwe plaat. De Japanse versie van het album bevat twee bonustracks:
Mr. and Mrs. Benson, een song over nog meer verdwaalde familieleden, en een springerige nintendo-pop remix van Top of the Hill door het Nederlandse Findel.

Overigens, ook in Nederland krijgt It Runs In The Family louter positieve recensies, onder andere in Oor, RifRaf, 3voor12, Nieuwe Revu (cd van de week),
Musicfrom.nl (artiest van de week), Festivalinfo.nl (4/5)  Platomania en Roarezine (85/100). Bovendien wordt de eerste single 'Trevor * On The Dancefloor" ontvangen met veel airplay op radio (3FM, KinkFM, KX Radio) en televisie (MTV/TMF).

Over anderson:
Anderson is een Nederlands indiepopduo, bestaand uit Bas van Nienes en Jeroen van der Werken. Hun debuutplaat we radio anderson werd in 2005 uitgebracht door VOLKOREN (16 Horsepower, at the close of every day). De mix van singer-songwriterpop en subtiele elektronica werd lovend ontvangen, niet alleen in de Benelux, maar door heel Europa en zelfs in Japan, waar de plaat werd uitgebracht door Thistime Records. Succesvolle tournees door Europa, Amerika en Japan volgden.


Geplande tourdata:

26.11 OBA Live @ Radio 5 - Amsterdam
28.11 Metropool - Hengelo
04.12 Cul de Sac - Tilburg
20.12 Motoki - Keulen (DE)
23.01 TBC Waterfront - Rotterdam
24.01 Rust - Kopenhagen (DK)
25.01 Club Oh Sunday - Gothenburg (SE)
29.01 StuKaFest - Nijmegen
25.02 StuKaFest - Rotterdam
27.02 TBC Popcentrale - Dordrecht
01.07 Seaside Festival (NO)
Discografie:
• We Radio Anderson, VOLKOREN / Munich (Benelux), Decoder Records (GAS), Thistime Records (JP), 2005
• The Pet Series – Part 5, VOLKOREN / Munich Records (Benelux), 2006
• It Runs In The Family, VOLKOREN / Munich Records (Benelux), Thistime Records (JP) 2008