De High School Music Competition

Schrijf je nu in !

persbericht ,

De High School Music Competition is de wedstrijd voor jonge bands en act en wordt georganiseerd door de Popunie. Is het merendeel van je band of act tussen de 12 en 19 jaar, schrijf je dan nu in. Inschrijven kan digitaal en je kunt kiezen tussen de categorieën pop/rock, hiphop en loud music.

Schrijf je nu in !

 De High School Music Competition is de wedstrijd voor jonge bands en act en wordt georganiseerd door de Popunie.  Is het merendeel van je band of act tussen de 12 en 19 jaar, schrijf je dan nu in. Inschrijven kan digitaal en je kunt kiezen tussen de categorieën pop/rock, hiphop en loud music. 

De High School Music Competition is een landelijke muziekcompetitie waarin 18 bands/acts door middel van 3 voorrondes in verschillende zalen met elkaar de strijd aangaan om een finaleplek in het Paard van Troje in Den Haag. Als finalist maak je kans op een prijzenpakket ter waarde van €5000,-. Dit pakket bestaat o.a. uit studiotijd, cd productie, optredens, promotie en een workshop van je favoriete artiest. Om dit te bemachtigen zullen de finalisten de jury en het publiek moeten overtuigen. Hiernaast zetten de finalisten ook een Nederlandstalig gedicht om in een eigen song. Daarbij worden ze geholpen door ervaren muzikanten. Het gedicht is afkomstig van de winnaar van de Doe Maar, Dicht Maar gedichtenwedstrijd.  .  

Alle finalisten, of je nu wint of niet, komen samen op de cd School’s Out! te staan. De cd  wordt gereleased tijdens Making Your Band; de dag voor de jonge muzikant, en daarna verspreid onder podia, festivals, platenmaatschappijen enzovoorts. Bovendien krijg je als band of act zelf ook een hele stapel.   

Dit jaar is er naast de muziekcompetitie ook een videocompetitie toegevoegd. Heb je altijd al clips willen regisseren dan is dit een goed begin. Je gaat een clip maken op een nummer van School’s Out ! cd. De winnaar gaat onder professionele begeleiding een clip maken van de finalisten van de High School Music Competition. Ook hiervoor kan digitaal worden ingeschreven en je hoeft nog niet eens een clip af te hebben! 

Inschrijven voor de muziek- en videoclipcompetitie kan tot 31 december. Wacht dus niet langer en schrijf je in via; www.highschoolmusiccompetition.nl…en deelname aan de HSMC is gratis.