The [new] Shining

Een ongelooflijk rockende afsluiter van het Americana Festival.

Mary-Ann Struijk - Deuning ,

The [New] Shining was afgelopen zaterdag de hekkensluiter van het Americana Festival in LCC Larenkamp aan de Slinge te Rotterdam.

Een ongelooflijk rockende afsluiter van het Americana Festival.

The [New] Shining was afgelopen zaterdag de hekkensluiter van het Americana Festival in LCC Larenkamp aan de Slinge te Rotterdam.

Bij aankomst was ik redelijk verrast door het vinden van een parkeerplekje direct voor de deur. Dit bleek uiteindelijk tekenend voor de drukte die avond. Bij binnenkomst was de band Cosmic Carnaval bezig met hun soundcheck, enkele mensen stonden aan de bar. Verder stonden er groepjes tafels met stoelen voor het podium, waar men gezellig wat kletste. Met dit beeld voor ogen, kon ik me geen voorstelling maken hoe The [New] Shining hier later die avond kon ‘rocken’.

Tegen 23:00 uur waren de tafels (door fans?) aan de kant geschoven en waren Nax, Vince & R er helemaal klaar voor. Ze speelden een aantal nummers van de nieuwe CD die in maart 2009 zal gaan uitkomen. Een herkenbare sound en opnieuw weer lekkere stevige nummers, die strak ten gehore werden gebracht door de 3 mansformatie. Vanaf het eerste  moment dat het geluid door de speakers knalde, ging The [New] Shining tekeer alsof ze voor een vol Ahoy speelden.

Er kwamen, voor mij ondertussen bekende, nummers voorbij zoals o.a. “Temptation”, “Bugz”, hun geweldige cover “She Sells Sanctuary” van The Cult, “Burn”,  en met “Stand Back” hadden ze een krachtige afsluiter van de avond. Met een speciale vermelding voor Red Eyes. Nax wist met zijn zang de emotie in het nummer mooi over te brengen, kippenvel…

Het geluid was goed, de lichtshow was Rock ‘n’ Roll met veel rook. Een ongelooflijk rockende afsluiter van het Americana Festival.  

Een kritieke noot heb ik wel. De organisatie van dit festival had wel wat meer ruchtbaarheid mogen geven aan het optreden van The [New] Shining in LCC Larenkamp. Hierdoor hebben vele liefhebbers van stevige rockmuziek een waanzinnige liveshow en ruim een uur vol vermaak gemist.