Popschool live

in de popcentrale

persbericht ,

Meer dan 40 optredende bands tijdens 5 thema avonden met loud, rock/pop, Popschool 4 kids, new en soul/funk edities

in de popcentrale

Meer dan 40 optredende bands tijdens 5 thema avonden met loud, rock/pop, Popschool 4 kids, new en soul/funk edities
 
Het is weer zover! De eerste optredens van onze popschool live bands zijn een feit. Van 11 tot 21 december zullen alle popschool bands van jong tot oud een leuke show neerzetten. En u bent van harte uitgenodigd!
 
Dit jaar heeft elke popschool avond zijn eigen thema meegekregen. Zo hebben we voor de jongste deelnemers Popschool 4 kids, voor de funk/soul liefhebber de funk soul editie en voor de wat hardere stijlen hebben we popschool live Loud!
 
Popschool 4 kids
De eerste avond van de serie popschool avonden is Popschool 4 Kids, Deze zal zijn op 11 December en vanaf 19.00 uur starten. Op deze avond treden onze jongste bands op, deze zijn: Black Cats, The 7 Devils, The Lucky Birds, Testbeeld, The Black Sheeps, Four of a Kind, Rise Up, The Perfect Things.
Voor deze avond willen we ‘The 7 Devils’ er even uitlichten. ‘The 7 Devils’ zijn in september 2008 bij elkaar gekomen. De leden allemaal tussen de 8 & 10 jaar oud spelen rock muziek zoals covers van de Red Hot Chili peppers en Guns & Roses. Deze zeven belhamels zijn een beetje ondeugend en soms wel eens gemeen (want dat hoort bij rockmuziek!) en daarom heten ze ‘The 7 Devils!’
 
Loud editie met speciale gasten Headhaunter
De tweede popschool avond is op 12 December vanaf 20.00. Dit is de editie voor de mensen die van echt Hard houden namelijk de Popschool Loud editie! De bands welke deze avond optreden zijn: Ostrichious Macula, Unexpected, Dirt, Lighters, Skaffa, landslaught, Omnivore, Disfunction en Orion.
‘Dirt’ is in april 2008 bij elkaar gekomen om een middagje lekker te jammer. Sindsdien hebben zij een innige band met elkaar ontwikkeld! Yannick met zijn bass, Jeroen met de nieuwe Fender, Mark met de kapotte stokken en Robert met zijn mike proberen de wereld te verbeteren met hun muziek

Popschool New!
Tijdens de popschool live avonden hebben we ook een avond speciaal voor de nieuwe bands en bands waarvan de invulling is gewijzigd. Deze popschool New! avond zal zijn op 16 December vanaf 19.00 uur. De bands die deze avond optreden zijn: Black Fire, Beatfish, Six Pack, Liquid Foam. Broken Illusion, No Fear, Think About It, De Passievrucht, Stuff en Squall.
‘De passievrucht’ leeft met passie en wil dit uiten in hun muziek. Net als een passievrucht hebben zij pit! Ze spelen pop cover, denk hierbij aan de Counting Crows en The Frog.

 
Pop/rock
Voor de mensen die houden van wat rustigere muziek hebben we ook nog twee avonden in petto. De eerste avond is de poprock avond met zowel oude bekenden als met een aantal nieuwelingen. De poprock editie van popschool live zal plaatsvinden op vrijdag 19 December vanaf 21.00 uur. De bands die hier optreden zijn het volgende: Pact, (Wo!)men, Confutuo, Pimp, Bloesjes & Rokken en Roos en de Mannen.
‘Roos en de mannen’ draait alweer een aardig tijdje mee bij de popschool.
 
Soul/funk editie, speciale gasten Soullistics
De laatste avond zal plaatsvinden op 20 december vanaf 21.00 uur. Tijdens deze funksoul editie zal u kunnen genieten van een heerlijke swing aangeboden door de volgende bands: FRKN Loud, Smove it, Switch, Stoere Jongens Krentenbrood en Simply Us. Maar dat is nog niet alles, een aantal van deze bands zullen versterkt gaan worden door de blazers van Popschool Horns, om de avond nog swingender te maken!
Vooral ‘Simply Us’ timmert de laatste tijd aan de weg. Opgericht in 2001 hebben deze jongens flink geoefend en het resultaat? Een finaleplaats in de Bibelot Bandboost. Hou ze dus in de gaten!.
 
Ook hebben we dit jaar op 12 en 20 December speciale optredens van ‘Headhaunter’ en de ‘Soullistics’. Zij zullen deze avonden op een feestelijke manier afsluiten!
 
Popschool Live vindt plaats vanaf 11 t/m 21 december in de Popcentrale, Lijnbaan 151 te Dordrecht. De aanvang en entree van de avonden varieert, kijk voor meer informatie op www.popcentrale.nl