Bibelot band Boost 2009

de punk & ska ronde

Jasper van Dorp ,

Op zaterdag 20 december vond in Bibelot de punk & ska voorronde van de Bibelot Band Boost 2009 plaats. Vijf bands uit deze categorie lieten zich van hun beste kant zien om zo een plek in de finale te behalen.

de punk & ska ronde

Op zaterdag 20 december vond in Bibelot de punk & ska voorronde van de Bibelot Band Boost 2009 plaats. Vijf bands uit deze categorie lieten zich van hun beste kant zien om zo een plek in de finale te behalen.

De openers van Apex Horizon zetten alvast goed de toon met degelijke punkrock in de stijl van o.a. Blink 182. Dat betekende pakkende refreintjes en een prima podiumpresentatie. Wel kon het hier en daar nog wat strakker en was de zang niet altijd zuiver.

Angel in a Box is duidelijk nog niet zover als hun voorgangers in deze voorronde; muzikaal en ook wat betreft het samenspel rammelde het behoorlijk en de zang was vals. Op zich waren de drie-akkoorden punksongs nog wel redelijk, maar aan de uitvoering moet dus nog gewerkt worden. De drumster viel wel positief op met goed spel en een enthousiaste presentatie.

Het Dordtse Queenbee bestaat volledig uit vrouwelijke muzikanten en dat zien we natuurlijk niet vaak. Over de presentatie was duidelijk goed nagedacht, maar deze had nog wel wat minder statisch gemogen. Ook deze band had aardige songs, maar net als Angel in a Box verloor Queenbee punten op het gebied van muzikaliteit en samenspel.

Offhanded viel op met een goede presentatie en een uitstekende sound. Bovendien waren er zelfs originele vondsten te bespeuren in de songs, iets wat in het punkgenre altijd welkom is. Het enige zwakke punt was de zang; zanger Robert had duidelijk last van een verkoudheid. Wel maakte de band creatief gebruik van een tweede stem.

Ondanks het thema "punk & ska" leek het een pure punkavond te worden. Toch kreeg het publiek nog een portie onvervalste ska te horen dankzij de afsluiters van Andere Koek. Hier had het publiek duidelijk op gewacht, want een feestje werd het zeker. Muzikaal was het echter niet altijd even strak. De teksten waren soms humoristisch, maar soms ook wat te flauw.

Na optelling van de punten bleek Offhanded er met de juryprijs vandoor te gaan. De publieksprijs ging naar Andere Koek, waardoor deze band op herkansing mag in de halve finale.

De volgende voorronde van de Bibelot Band Boost 2009 is op 24 januari. Het thema is dan "pop/rock".