Urban Explorers

What are you gonna explore ?

Persbericht, ,

Een enerverend festival met vier volle dagen een duizelingwekkende mix van (pop)muziek, hedendaagse beeldende kunst en aanverwante acts. Dat is Urban Explorers, een nieuw festival dat van donderdag 11 mei tot en met zondag 14 mei plaatsvindt in de binnenstad van Dordrecht. Met interactieve exposities, concerten, performances, nieuwe media, film en videopresentaties, geluidskunstenaars en verhalenvertellers, DJ’s en VJ’s, workshops, openbare acties en meer. Stedelijke expedities, met onvermoede kunst op onverwachte plekken, vormen de rode draad in de programmering en zijn tevens de inspiratiebron voor de makers. Het festival richt zich op een jong publiek en toevallige passanten. Initiatiefnemers zijn het Centrum Beeldende Kunst Dordrecht (CBK) en de Popcentrale(ToBe).

Aan het festival wordt deelgenomen door gerenommeerde en minder bekende beeldend kunstenaars, VJ’s en DJ’s, filmers, muzikanten, performers etc., die vol gas de ongebaande wegen betreden en de grenzen tussen wat kan en niet kan aftasten, soms tot shockeren toe. Scheidslijnen vervagen met cross-overs van beeldende kunst, muziek, nieuwe media, voordrachtskunst en popcultuur als verrassend resultaat.

What are you gonna explore ?

Een enerverend festival met vier volle dagen een duizelingwekkende mix van (pop)muziek, hedendaagse beeldende kunst en aanverwante acts. Dat is Urban Explorers, een nieuw festival dat van donderdag 11 mei tot en met zondag 14 mei plaatsvindt in de binnenstad van Dordrecht. Met interactieve exposities, concerten, performances, nieuwe media, film en videopresentaties, geluidskunstenaars en verhalenvertellers, DJ’s en VJ’s, workshops, openbare acties en meer. Stedelijke expedities, met onvermoede kunst op onverwachte plekken, vormen de rode draad in de programmering en zijn tevens de inspiratiebron voor de makers. Het festival richt zich op een jong publiek en toevallige passanten. Initiatiefnemers zijn het Centrum Beeldende Kunst Dordrecht (CBK) en de Popcentrale(ToBe). Aan het festival wordt deelgenomen door gerenommeerde en minder bekende beeldend kunstenaars, VJ’s en DJ’s, filmers, muzikanten, performers etc., die vol gas de ongebaande wegen betreden en de grenzen tussen wat kan en niet kan aftasten, soms tot shockeren toe. Scheidslijnen vervagen met cross-overs van beeldende kunst, muziek, nieuwe media, voordrachtskunst en popcultuur als verrassend resultaat. Kijk voor meer info in het Urban Explorer Dossier hier rechts