Certain Animals levert boeiend visitekaartje af

Vintage bluesrock van Rotterdams trio

Kees-Jan Visser ,

‘In een oude Rotterdamse afwerkplek, waar voorheen enkel de geluiden van vrouwen van lichte zeden klonken’ (hun eigen omschrijving) bouwden de drie mannen die zich samen Certain Animals noemen een opnamestudio. Het eerste resultaat van hun muzikale inspanningen aldaar is de EP ‘Wood, Steel & Stone’. De vier nummers hadden qua sound ook pakweg vijftig jaar geleden opgenomen kunnen zijn.

Certain Animals levert met de EP, digitaal verkrijgbaar en (ja, echt) op muziekcassette, een boeiend visitekaartje af. Lekker gruizige, sterk in de bluesrock gewortelde nummers met ruimte voor de scheurende gitaar, maar ook de meerstemmige zang en dromerige melodieën.

Thijs van Leeuwen (zang, gitaar), Niels-Jan van Dijk (bas, zang) en Kees Braam (drums, zang) maakten hun muzikale meters met PAUW en The Fabulous WannaBeatles. Ze vonden elkaar in de liefde voor de sound van bands als Led Zeppelin, Cream en (natuurlijk) The Beatles. Samen produceren ze een degelijk bluesrockgeluid met een aangenaam vleugje psychedelica.

Certain Animals laat met dit kwartier muziek onderlinge chemie en veelzijdigheid horen. In de afwerkplek wordt ondertussen hard gewerkt aan een compleet album. Dat wordt interessant. In het voorjaar staat ook nog de release van een 7” vinyl single op de agenda.

‘Wood, Steel & Stone’ is te beluisteren op Spotify en Soundcloud. Certain Animals kan de komende maanden regelmatig live beleefd worden. Ga naar www.certainanimals.nl of www.facebook.com/certainanimals voor meer info.