3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers / Editie Juni

De beste tracks uit de regio Rotterdam

Tekst: Redactie 3voor12 Rotterdam ,

Elke maand selecteert de redactie van 3voor12 Rotterdam de beste nummers van lokale bands. Je hebt zelf trouwens invloed op deze lijst! Vind je dat een nummer ontbreekt in ‘Alle 12 Gers’ en het nummer staat ook op Spotify? Geef het aan ons door via redactie@3voor12rotterdam.nl en misschien staat dat nummer er binnenkort wel tussen.

The Lumes - Nervous

Een paar studenten van de HKU zijn het bos ingegaan om een clip te schieten bij het nummer 'Nervous' van de EP 'Lust'. Met bijzonder resultaat. De heren van The Lumes komen ergens in oktober weer terug op de planken, tot dan zijn ze druk met repeteren en opnemen.

Nancy Brick EP

Deze maand uitgebracht door het Rotterdamse QuiteQuiet Records. Nancy Brick zoekt de grenzen van de stilte op. Je hoort alleen de noten die ertoe doen. Gevat in het ongepolijste stemgeluid van Rieneke Batelaan en het karakteristieke, ingetogen gitaarspel van Ron Valeri. Op bandcamp al te beluisteren, later dit jaar ook te verkrijgen op vinyl.

Stringcaster - Picking On You

Onlangs recenseerden wij met plezier deze plaat met Ierse folk, rockabilly, country en blues. Stringcaster bestaat uit vijf muzikanten die binnen hun genre zeer ervaren zijn en dat hoor je terug in dertien sterke nummers. Beklimmen de heren er de hitlijsten mee? Nee, want dat is absoluut niet de insteek. Is het muziek voor liefhebbers? Ja, dat is het zeker.

The Catch - This is Hi

Ergens halverwege de maand brachten de jongens van The Catch hun derde single uit, inclusief clip. We zijn erg benieuwd welke supermarktmanager ze zo gek hebben gekregen om de clip in zijn winkel op te laten nemen. Björn Kuipers zou ze in ieder geval niet teruggefloten hebben, want het gaat er wel erg braafjes aan toe. Maar wel gers verder, want ze gaan ook nog even naar het strand.

Autumn Child - Wordless Poem For Fiona

Opgenomen in een klooster in Limburg, en met resultaat vonden wij! Een prachtig album dankzij de rijke instrumentatie, waarbij een grote rol is weggelegd voor percussie, bijzondere delay-effecten en strijkers. Combineer dit met de prachtige composities, teksten en de aangename stem van poeët Wannes Salomé en je hebt een uniek kunstwerk. Moeten we nog doorgaan?

Life's Electric

In maart dit jaar verzorgde de band drie aftelshows van Muse bij Club Ziggo en later dit jaar staan soortgelijke bijzondere gigs gepland. De band gaat dat later bekend maken, het is nog geheim maar 't beloofd wederom een spektakel te worden. Ondertussen stonden ze deze maand ook gewoon bij RTV Rijnmond live in de uitzending.

Yokocola

Yokocola

Yokocola

Zelf op de foto met Mick Harvey die hun plaat 'Cellarsounds' aanschafte op Down The Rabbit Hole, en indirect met Courney Barnett. Alle reden dus om nog eens de schijnwerpers te richten op de psychedelische punk van Yocokola, dit jaar ook geselecteerd voor de Popronde.
 

Your Average Neighbours

En nu even wat aandacht voor Rotterdamse glorie op het Metropolis Festival 2016. Your Average Neighbours staan op de Talent Stage. Begin deze maand kwamen ze nog met een nieuw nummer: Nosebleed. Met zijn tweeën maken deze jongeheren een mix van indierock en crossover jazz.

Dr. Meraki

Music Matters Award Play-Offs, Parkpop en ook gewoon op de Talent Stage van Metropolis. En dat allemaal in één maand! De video hierboven is dan wel van 31 mei, maar we tellen hem mee voor deze jazz/funk/soul/fusion helden.

Iguana Death Cult

In onze tips voor Metropolis noemden we ze natuurlijk al, maar is het niet ontzettend gers dat ze gewoon op één van de grotere stages van het festival staan?

Masego Soundsystem

Voorheen bekend als Original Dub Radix. De heeft Popunie een leuk interview met de mannen achter Masego Soundsystem gehouden. Als je jezelf straks op Metropolis afvraagt waarom het bier in je beker steeds meetrilt met iets, weet je waar het vandaan komt!

Logue - Jump The Gun

Op Spotify is dit nummer inmiddels meer dan 100.000 keer beluisterd! Tijd voor een gers feestje dus.