Tien tips voor de Rotterdamse Popweek Tien tips voor de Rotterdamse Popweek

Ruim 300 acts op 80 locaties

, Redactie 3voor12 Zuid Holland

Tien tips voor de Rotterdamse Popweek

Ruim 300 acts op 80 locaties

Redactie 3voor12 Zuid Holland ,

Vandaag start de Rotterdamse Popweek onder andere met de uitreiking van de Rotterdam Music Awards in Bird. In zes categorieën worden de awards uitgereikt. Uiteraard is er de komende week veel meer te doen in de stad. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

MXRXCL - V11 (vrijdag 6 november)

Componist Marcel Janssen heeft muzikanten om zich heen verzameld, om als band Mxrcxl (speek uit Marcèl) zijn compromisloze alternative metal te spelen. Als vierkoppige eenheid geven ze dampende liveshows die voor als nog geen ruimte bieden voor rustpuntjes. Met invloeden van Dinosaur jr., Jane’s Addiction & Faith No More.

Popronde - Binnenstad Rotterdam (zaterdag 7 november)

Met 73 optredens op 29 locaties is deze editie van de Popronde de grootste ooit in Rotterdam.  

Geen Daden Maar Woorden Festival - Deliplein Katendrecht (zaterdag 7 november)

Het vernieuwde Geen Daden Maar Woorden Festival is een ontdekkingstocht langs literair talent, (inter)nationale dichters en spoken word-artiesten, singer-songwriters, en muziek(theater). Er is speciale aandacht voor het (her)ontdekken van Nederlandstalige auteurs. Stel je eigen route samen langs verschillende locaties, Nederlandstalig of Engelstalig.

Finale Sena Grote prijs van Rotterdam - LantarenVenster (zaterdag 7 november)

Op 7 november vinden de finales plaats van de Sena Grote Prijs Van Rotterdam in LantarenVenster in de categorieën urban, singer songwriter, bands en electronics.

Wintersongs met Michel Ebben, Lulu Doxin en Bregje Sanne Lacourt - Cafe Pursers (zondag 8 november)

Drie van de beste singer-songwriters uit Rotterdam spelen mooie, intieme songs in een sfeervolle setting, gebruik makend van akoestische gitaar, banjo, ukelele, piano en meerstemmige zang. Soms klein en ingetogen, soms verhalend en meeslepend.

Ane Brun + Mariam the Believer - Rotterdamse Schouwburg (maandag 9 november)

In september bracht de Noorse singer-songwriter Ane Brun When I’m Free uit, haar eerste studioalbum sinds 2011, even later gevolgd door een uitgebreide Europese tour (met band). Op maandag 9 november 2015 presenteren Motel Mozaique en Rotown Ane Brun in de Rotterdamse Schouwburg.

Palace + Crying Boys Cafe - Rotown (dinsdag 10 november)

Het Londense Palace maakt dromerige gitaarpop in het verlengde van Grizzly Bear, The Antlers en Local Natives. Bij deze band, die is opgericht door boezemvrienden Leo Wyndam, Matt Hodges, Rupert Turner en Will Dory, lijkt ‘beheersing’ een belangrijk kernwoord te zijn geweest binnen de algehele schrijfproces.

The New Earth Group album release - Grounds (donderdag 12 november)

Precies twee jaar na hun laatste album BLORDINOX VEDA komen Rotterdam’s meest avontuurlijke experimentalisten The New Earth Group met hun zesde album: Hurts Really Happy.

JC Thomaz & The Missing Slippers - Rotown (vrijdag 13 november)

JC Thomaz & The Missing Slippers is een van de meeste explosieve rock ’n roll units die onze havenstad rijk is. Manische psychobilly, vinnige surfrock en bevlogen garagepunk behoren tot de orde van de dag bij dit gestoorde viertal. Vanavond zal de band hun gloednieuwe EP presenteren, met wat hulp van vrienden.

Rotterdam Deathfest - Baroeg (zaterdag 14 november)

Death metal fans die al wat langer meelopen weten dat het inmiddels terziele gegane Neurotic Deathfest in 2004 onder de naam Rotterdam Deathfest in Baroeg is ontstaan. Het was een samenwerking tussen Baroeg en het label Neurotic Records. Na twee edities in Baroeg verhuisde het festival naar Eindhoven om vervolgens een jaar later in het Tilburgse 013 verder te gaan. Dit jaar was de laatste editie van Neurotic Deathfest. Naar eigen zeggen omdat alle doelen behaald zijn. In Baroeg vinden ze dat er nog voldoende te beleven is op death metal gebied. Daarom hebben ze in 2011 de draad weer opgepakt en staat het festival weer jaarlijks op de Baroeg agenda. De editie dit jaar duurt één dag.

Bekijk het gehele programma van de Rotterdamse Popweek hier

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam