Rotterdam Music Awards uitgereikt in bomvol BIRD Rotterdam Music Awards uitgereikt in bomvol BIRD

Burgemeester Aboutaleb reikt prijzen uit

, Redactie 3voor12 Rotterdam

Rotterdam Music Awards uitgereikt in bomvol BIRD

Burgemeester Aboutaleb reikt prijzen uit

Redactie 3voor12 Rotterdam ,

Tijdens de Rotterdamse Popweek werden op vrijdag 6 november voor de tweede keer de Rotterdam Music Awards uitgereikt. In een volgepakt BIRD kregen de winnaars de Award uit handen van burgemeester Aboutaleb. Als verrassing gaf Beste Track winnaar De Likt een kort optreden.

Er kon door het publiek gestemd worden in zes categorieën; Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Aanstormend Talent, Beste Track en de nieuw in het leven geroepen Exportprijs. Het was een nek aan nek race en er is ruim 9500 keer gestemd. Afgelopen dinsdag stopte de stemming en gister werden de winnaars bekend gemaakt. De Awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om Rotterdamse artiesten en muzieksector in het zonnetje te zetten tijdens de Rotterdamse Popweek.

In de categorie Beste Podium won Rotown overtuigend. De Nacht van de Kaap ging er vandoor met de Award voor Beste Festival. Het succesvolle festival, dat jaarlijks wordt gehouden op Katendrecht, wist haar fans massaal te mobiliseren. Ook voor de Rotterdamse nachtcultuur was er een Award, onder de titel Beste Clubavond. Deze Award werd gewonnen door de populaire clubnight 360 Degrees, die maandelijks in BIRD plaatsvindt.

Voor de Rotterdamse artiesten waren er de categorieën Beste Track, Aanstormend Talent en de nieuwe Exportprijs. Van de twintig beste tracks won De Likt met hun liedje Ja Dat Bedoel Ik. De band gaf een verrassingsoptreden voor een uitzinnig publiek. Daarnaast was er de uitreiking van het Aanstormende Talent onder de 21 jaar. Deze Award werd gewonnen door Tim Verhaal, die vorig jaar tweede werd in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Als nieuwe categorie was er dit jaar de Exportprijs, voor de act die Rotterdam het beste op de kaart heeft gezet in het buitenland. Deze Award werd gewonnen door Rats On Rafts, die toepasselijk op tour waren tijdens de uitreiking. Ze maakten een bedankfilmpje dat werd uitgezonden. Alle winnaars hebben een prachtige Award gekregen, vormgegeven door het Rotterdamse ontwerpbureau Het Echte Werk en bovendien 500 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam