Plaatrecensie Book of Eli – Sturdy Wine (EP) Plaatrecensie Book of Eli – Sturdy Wine (EP)

Dromerig debuut

, Tekst: Kees-Jan Visser

Plaatrecensie Book of Eli – Sturdy Wine (EP)

Dromerig debuut

Tekst: Kees-Jan Visser ,

Bij het luisteren van de eerste klanken van deze EP rijst het vermoeden dat Fairport Convention aan een comeback is begonnen. Vooral de samenzang roept deze herinnering op. Mister & Mississippi is een hedendaagse associatie die ook opborrelt. Book of Eli is het gezelschap rond de Rotterdamse liedjesschrijver en frontvrouw Aileigh Awad. Vorig jaar won deze band de publieksprijs bij de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie singer/songwriter. ‘Sturdy Wine’ bevat zes dromerige, ingetogen en meerstemmig gezongen liedjes.

Aileigh wordt vocaal ondersteund door een koortje van drie zangeressen, gitaar en contrabas. Op enkele nummers worden blazers en strijkers ingezet. In het titelnummer wordt dat laatste op smaakvolle wijze gedaan.

Het resulteert in een geluid dat het gezelschap zelf omschrijft als ‘akoestische, poëtische liedjes met een donkere en verlangende ondertoon’. Deze hypnotiserende liedjes zijn echter niet voor iedere gelegenheid geschikt. De muziek is soms dermate dromerig, dat je aandacht afdwaalt. Het nummer ‘Fireworks’ is hier een goed voorbeeld van. Mooiste nummer? Het intieme duet ‘Love Be Alive’, vooral omdat de koortjes hier wat spaarzamer klinken als elders. Book of Eli heeft een heel eigen, licht weemoedig stemgeluid en ook een eigen stijl van liedjes schrijven. Een debuutplaat die in de smaak zal vallen bij liefhebbers van rustige, zweverige folksongs.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam