Plaatrecensie MXRCXL - In Alarm Plaatrecensie MXRCXL - In Alarm

Chaotisch, onvoorspelbaar en persoonlijk; metalhead komt met snoeihard debuutalbum

, Tekst: Menno Klinkenberg Jr.

Plaatrecensie MXRCXL - In Alarm

Chaotisch, onvoorspelbaar en persoonlijk; metalhead komt met snoeihard debuutalbum

Tekst: Menno Klinkenberg Jr. ,

Na de EP ‘Laughing Matter’ uit 2013, heeft Marcel Janssen, beter bekend als MXRCXL, zijn debuut album uitgebracht. De Rotterdamse metal artiest, die voorheen alle instrumenten zelf inspeelde, heeft voor zijn nieuwe project versterking gekregen van een drummer en gitarist. ‘In Alarm’ is hier het resultaat van geworden.

Janssen omschrijft zijn debuut zelf als zeer persoonlijk vanwege zijn chaotische state-of-mind. De energieke toon wordt meteen gezet met het eerste nummer ‘Shit For Brains’. Het zorgt er meteen voor dat je op het puntje van je stoel komt te zitten. Het album ramt, beukt en dreunt. Toch kom je ook momenten tegen waar de rust wordt opgezocht. Bij het nummer ‘You Got It’ krijg je de kans om even op adem te komen. Hierdoor weet MXRCXL een perfecte balans te vinden tussen chaos en rust wat mooi tot uitdrukking komt met ’In Alarm’. Het nummer is dan ook het perfecte middelpunt tussen chaos en rust.

De nummers op dit debuut klinken nergens identiek; er is weinig sprake van herhaaldelijke opbouwen en eenzijdigheid. Diversiteit is ergens een goed punt, de vraag is wel welke toon hij als handtekening wil meegeven. Laatste nummer ‘Happy Shooting’ geeft je dezelfde energie als waar het album mee begint. De snoeiharde riffs zijn wederom aanwezig, de kalmte nergens meer te bekennen en is er opnieuw sprake van chaos en wanorde. Het is een afsluiter waarbij je het gevoel krijgt dat MXRCXL nog lang niet uitgebeukt is.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam