Plaatrecensie: Too Different - Rebirth Plaatrecensie: Too Different - Rebirth

Nog geen adrenalinestoot

, Tekst: Jerôme Kolste

Plaatrecensie: Too Different - Rebirth

Nog geen adrenalinestoot

Tekst: Jerôme Kolste ,

De muziekwereld werd nooit meer hetzelfde na de erg succesvolle cover van 'Walk This Way' van Aerosmith door Run-D.M.C. Sinds 1986 werd het vervolgens steeds normaler dat rap werd ingezet binnen de verschillende stromingen van de rock. Een paar jaar na dit succes schoten dan ook in de jaren negentig de bands, met een crossover tussen rap en rock, als paddenstoelen uit de grond. De bekendste exponenten van dit genre waren Rage Against The Machine en de uit eigen land afkomstige Urban Dance Squad.

Elke denkbare crossover had uiteindelijk wel een eigen bandje en na verloop van tijd was dit genre wel uitontwikkeld om vervolgens, begin deze eeuw, te eindigen bij de Nu Metal. Des te leuker dat anno 2015 een band uit Spijkenisse deze handschoen weer oppakt. Met een bandnaam als Too Different schept dat in ieder geval de verwachting dat er weer een nieuwe draai aan dit genre wordt gegeven.

Helaas is dat niet het geval. Als je niet beter zou weten zou je denken dat je luistert naar een coverband van Dog Eat Dog of Body Count. Nergens weet de band een echt eigen geluid te creëren. Een geluid dat door de productie ook nog vrij hol klinkt, waardoor je niet de adrenalinestoot krijgt als een refrein of gitaarriff wordt ingezet. Als er ook nog in steenkolenengels wordt gerapt is er maar één conclusie mogelijk: een onvoldoende voor deze debuut EP Rebirth. Too Different doet er goed aan om de zomervakantie te spenderen in het oefenhok, want een frisse kijk op het genre heeft potentie. Hier kan dan gewerkt worden aan de Engelse uitspraak en het beluisteren van klassiekers, waarna hopelijk inspiratie opborrelt voor het creëren een eigen sound.

 

Zelf een album of EP aanmelden kan via redactie@3voor12zuidholland.nl onder vermelding van "Recensieverzoek". Wil je ons een daadwerkelijke plaat, CD of cassette opsturen? Heel graag. Laat het dan eerst even weten via een mail.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam