Vacature: 3voor12 Zuid-Holland zoekt nieuwe hoofdredacteur! Vacature: 3voor12 Zuid-Holland zoekt nieuwe hoofdredacteur!

Geef leiding aan hét muziekplatform van Zuid-Holland

, Redactie

Vacature: 3voor12 Zuid-Holland zoekt nieuwe hoofdredacteur!

Geef leiding aan hét muziekplatform van Zuid-Holland

Redactie ,

3voor12 Zuid-Holland, het cross-mediale muziekplatform van de provincie, zoekt een nieuwe hoofdredacteur. Wil jij leiding geven aan het platform en met een groep enthousiaste vrijwilligers het Zuid-Hollandse muzieknieuws verslaan in woord en beeld? Dan ben jij degene die we zoeken! De focus ligt daarbij sterk op de lokale acts, dus we zoeken iemand met een scherpe neus voor muzikaal talent die tevens een uitstekend teamleider is.

3voor12 Zuid-Holland is een van de zestien lokaalafdelingen van VPRO’s muziekportal 3voor12, gericht op de hele provincie Zuid-Holland  (minus Den Haag, Delft, Leiden en Zoetermeer). Naast een site vol recensies, interviews, sfeerverslagen en andere muzikale content, neemt 3voor12 Zuid-Holland sessies op en is er de ambitie om regelmatige clubavonden te organiseren.

De redactie is per direct op zoek naar een hoofdredacteur om het aanstaande vertrek van Maartje Buise op te vangen. Diegene moet rond de 10-16 uur per week in die vrijwillige functie kunnen steken. De sterke Rotterdamse scene en de vele podia en festivals in de stad staan daarbij centraal, maar ook van andere partijen in de provincie (zoals Bibelot in Dordrecht en de Kroepoekfabriek in Vlaardingen) wordt volop verslag gedaan. De Zuid-Hollandse koepel De Popunie is een belangrijke partner en faciliteert bijvoorbeeld vergaderruimtes voor de redactie.

Onze nieuwe man of vrouw moet zich vooral gaan inzetten om de kwantiteit en de kwaliteit van de content te verbeteren, de kernredactie in oprichting uit te breiden en te versterken en de (al actieve en nieuwe) redacteuren te enthousiasmeren en aan te sturen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het aangaan en onderhouden van samenwerkingsverbanden met andere partijen in het provinciale en stedelijke culturele veld, waarbij je let op de zichtbaarheid en een eigen rol en identiteit van 3voor12 Zuid-Holland.

Wat hebben we nodig?
Een enthousiaste popliefhebber, die:
- Geïnteresseerd is in uiteenlopende muziekgenres zoals pop, rock, dance en hiphop;
- De redactionele koers kan uitzetten en bewaken;  
- Een teamspeler is die het beste uit zijn redactie kan halen;
- In staat is het team verder uit te bouwen, zodat de productie op peil blijft;
- Een netwerk in de Rotterdamse popscene heeft (in elk geval een pre);
- Over uitstekende sociale vaardigheden beschikt om zo’n netwerk op te bouwen;
- Weet wat er speelt in de popscene en daarop inspeelt;
- Flexibel is en geen 9 tot 5-mentaliteit heeft.

Wat bieden wij?

- De mogelijkheid om een netwerk op te bouwen of uit te breiden binnen de Zuid-Hollandse culturele sector;
- Een flinke boost voor je CV op journalistiek, coördinatie- en managementgebied;
- Een uitstekend sociaal netwerk, denk aan contacten met andere lokaalsites en de landelijke redacties en een jaarlijkse Lokaaldag;
- Toegang tot concerten en festivals zodat je niets hoeft te missen;

En boven alles: een hele toffe uitdaging om de Zuid-Hollandse muziek nog beter op de kaart te zetten, al die content van 3voor12 Zuid-Holland nog beter onder de aandacht te brengen en zo een grote rol te spelen binnen 3voor12 en de Zuid-Hollandse popmuziek.

Ben jij degene die we zoeken? Stuur dan voor 31 augustus een motivatiebrief en CV naar Sjoerd Huismans, lokaalcoördinator van VPRO 3voor12. Stuur een mail naar s.huismans@vpro.nl en vermeld daarbij 'Vacature Hoofdredacteur 3voor12 Zuid-Holland' in het onderwerp. Ook voor vragen kun je per mail contact opnemen of bellen naar 035 – 6712575.

(Lijkt het je leuk deze functie op je te nemen maar kun je te weinig tijd vrijmaken in de week om je er volledig voor in te zetten? Laat het ook dan niet na te mailen, 3voor12 Zuid-Holland drijft net als de andere lokaalsites op vrijwilligers en er zijn legio andere mogelijkheden waarop je iets voor 3voor12 Zuid-Holland zou kunnen betekenen!) 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam