Na twee EP’s is indierocktrio Standup ’69 klaar voor de lancering van zijn debuutalbum. ‘Communicate’ komt op 30 maart uit via Butler Records/ Music On Vinyl. Zaterdag 31 maart is de releaseparty op de V11 in thuisstad Rotterdam. Afgaande op de plaat gaan ze die boot rocken.

Singles

Drie singles snelden al voor het album uit. ‘Communicate With Me’, ‘Dark Space’ en recent ‘As It Comes’. Ze hebben vast de toon gezet voor de sound die Emmy Kadee (zang, gitaar, synth), Willem-Pieter Zoutendijk (gitaar, zang) en Bruno Vogel (drums, samples) laten horen op ‘Communicate’: lekker stuwende, energieopwekkende popnummers met een psychedelisch randje.

Communicate

Naast die catchy uptempo singles (ook opener ‘Feels Like Lying’ past in dat straatje), is er meer te horen op ‘Communicate’. Standup ’69 kan ook wat zweveriger uit de hoek komen, hoor je op bijvoorbeeld ‘Darkest Desires’. Met erg lekkere gitaarsolo aan het eind. Of op afsluiter ‘Fade’, dat doordenderend begint, maar uitmondt in een vier minuten durende trippy fade. ‘Happy Days’ is wat minimalistischer en hoe mooi Emmy kan zingen, hoor je goed op ‘ILL’.

'Lekker stuwende, energieopwekkende popnummers met een psychedelisch randje.'


 

Na acht jaar samen muziek maken en aardig wat podiumervaring in binnen- en buitenland had Standup ’69 voldoende munitie voor een sterke en boeiende langspeler, kan je tien nummers verder concluderen. Live zijn ze ‘trippy, sexy en energiek’ volgens hun bio en trekken ze de nodige visuals van stal. Genoeg ingrediënten voor een enerverende live-ervaring op de V11. En ´Communicate´ is er zaterdag voor het eerst te koop, op cd en vinyl.

Info en kaarten: Standup '69 op de V11

Lees verder op 3voor12 Rotterdam