In het weekend van 12 en 13 mei wordt er gestreden om de winst in de finale van de Grote Prijs van Nederland(GPvNL) 2018. Op 12 mei is de finale in de categorie hiphop in de Melkweg. Met Rotterdamse finalisten Shagga Ranx en Rey Tranquilo.
Op zondagmiddag 13 mei is de finale voor de singer-songwriters in de Melkweg met WARD. Op zondagavond 13 mei is de finale met Out of Skin(eerst Wouter Mol). De Grote Prijs is een jurywedstrijd , maar de Rotterdamse artiesten maken kans op de publieksprijs door ze tijdens de finale te steunen en door online te stemmen. Hierbij meer informatie over de finalisten:

1) WARD

Verena Ward ofwel WARD heeft nog meer te vieren. Ze staat niet alleen in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Ze is ook geselecteerd voor de Popronde 2018. Begin 2018 heeft WARD haar nieuwe EP Girls uitgebracht. De EP gaat over hoe liefde iemand vrij kan laten voelen en de bevrijdende werking van het accepteren wie je bent. 'Jaren heb ik mezelf moeten verbergen of mezelf anders moeten gedragen. Vrijheid staat daarom ook centraal in Girls EP. Een belangrijk les die ik heb geleerd is dat ik mezelf volledig en trots kan accepteren voor wie ik ben. ' 

'WARD klinkt als een mix tussen The xx en Blood Orange. Een hintje psychedelisch als Tame Impala. Ze schrijft teksten met dubbele betekenissen als Ezra Koenig van Vampire Weekend. Haar indie pop is vrolijk en dansbaar als de hits van Tegan and Sara met een melancholische twist als Jack Antonoff’s band Bleachers.'

Live neemt WARD je mee in haar knusse setting waarin het licht en donker in combinatie met haar dream pop een relaxte slaap-/woonkamer gevoel creëert.

Meer informatie over WARD en hoe je haar kan steunen in de finale van de Grote Prijs van Nederland 2018 in de categorie Singer-Songwriter op zondagmiddag 13 mei in Paradiso vind je hier:

https://groteprijsvan.nl/deelnemers/ward/

2) Out of Skin (eerst Wouter Mol)

In 2016 wint Wouter Mol de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Singer-Songwriter. De jury vond vond de composities verrassend en vol mooie melodieën. Lees hier onze recensie van de eerste EP Out of Skin In 2018 is de naam veranderd in Out of Skin. Wouter Mol heeft de eerste EP geschreven. Inmiddels schrijven Margot Kersing (viool) en Maartje Gilissen (harp) mee aan nieuw materiaal voor een nieuwe EP. Daarvan gaan ze een nieuw nummer spelen in de finale. En over een maand gaan ze de EP opnemen in Kytopia. Op de nieuwe EP gaan de viool en harp een grotere rol spelen en zal er meer worden gewerkt met samenzang.

Meer informatie over Out of Skin lees je in dit interview:

Interview Out of Skin

De muziek vertelt een verhaal. Je kan invloeden horen van onder meer Remy van Kesteren, Radiohead en Sigur Ros.

Meer informatie over hoe je Out of Skin kan steunen en de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie bands & electronics op zondagavond 13 mei in Paradiso vind je hier: 

groteprijsvan.nl/deelnemers/out-of-skin/

 

3) Shagga Ranx

Shagga Ranx kennen we als een van de twee van Takkie & Ranx. Met het motto 'Turn Up of naar Osso' zorgden ze voor veel energie. Bijvoorbeeld bij het Eendracht Festival. Inmiddels is hij ook geselecteerd voor de Popronde 2018

'Begin 2017 is Shagga Ranx samen met producer Yung Dee in een nieuw project gestapt en zijn begonnen met het maken van een EP . April 2017 is de 1e single ‘OKE’ uitgebracht. Met zijn zelfverzekerdheid op het podium, een positief agressieve charisma, de ervaring en de muziek kan Shagga Ranx alle organisaties en zijn publiek garanderen dat het dak eraf gaat.'

Lesgeddit?!

Meer informatie over Shagga Ranx en hoe je hem in de finale van de Grote Prijs van Nederland 2018 in de categorie hiphop in de Melkweg kan steunen vind je hier:

https://groteprijsvan.nl/deelnemers/shagga-ranx/

4) Rey Tranquilo

Rey Tranquilo is een 18 jarige Rotterdammer. Hij zit in z'n eerste jaar van de Herman Brood Academie. Hij stopte met z'n mode opleiding om zich te richten op muziek. Inmiddels geselecteerd voor de Popronde 2018

Tot nu toe heeft hij een EP uitgebracht vol met harde nummers. Favoriet is 5VOORNDONNIE ft Jesse Jayson

Meer informatie over Rey Tranquilo en hoe je hem in de finale van de Grote Prijs van Nederland 2018 in de categorie hiphop in de Melkweg kan steunen vind je hier:

https://groteprijsvan.nl/deelnemers/rey-tranquilo/