Wouter Mol won de 1e prijs van Sena Grote Prijs Van Rotterdam 2016 in de categorie Singer/Songwriter. De jury vond de composities verrassend en vol mooie melodieën. Wat vinden wij?

De combinatie gitaar-harp-viool zie je niet vaak dus alleen dat al noopt tot luisteren wat ons betreft. Op het eerste gehoor ben je als luisteraar misschien geneigd om de muziek van Wouter Mol te scharen onder het bordje ‘je moet er van houden’. Over smaak valt immers niet te twisten. Opener ‘Caveman’ is dan ook een gewaagde, want het nummer is met haar hoge zang, ijle violen en een harp die klinkt alsof er op een piano geramd wordt eerder schurend dan zalvend. ‘And Now It’s Up to Him’ daarentegen klinkt meer uitnodigend. Toch komen ook hier die ijle  strijkers van Margot Kersing na het midden ook terug. Dat schurende, afgewisseld met bloedmooie arrangementen kenmerkt een groot deel van de EP. ‘Leave You For a While’ en ‘Ran Away From Distance’ zijn twee hoogtepunten die de geduldige luisteraar zeker zullen overtuigen.

‘Ran Away from Distance’ wordt opgevolgd door ‘Jam Ran Away from Distance’. Ongeveer op dit punt wil de aandacht nog weleens verslappen. Afsluiter ‘Human’ is echter de moeite van het wachten waard. Toch valt er niet onderuit te komen dat er van het publiek verwacht wordt enige moeite te doen. Je moet er echt voor gaan zitten.

Wouter Mol won afgelopen jaar de SENA Grote Prijs van Rotterdam in de categorie singer-songwriter, en dat is helemaal niet vreemd. Over het ambachtelijke werk dat schuilgaat achter deze zes liedjes valt namelijk niet te twisten. Hoewel niet iedereen zal vallen voor deze EP, hoeven we Wouter Mol zeker niet af te schrijven.