Alle 12 Gers / Editie November

De beste tracks uit de regio Rotterdam

Thomas Harteveld en Adwin van Gerven ,

Oke, een beetje laat. Het is inmiddels geen november meer. Er is ook zoveel gebeurd. We hebben even wat tijd gebruikt om het op een rijtje te zetten in de nieuwe Alle 12 Gers. Met nieuwe oude bekenden als Mark Lotterman, Dawn Brothers en De Likt. Plus nieuwe acts als Mango Orange en L'Asset. Komen ze:

Eerste Clubavond 3voor12 Rotterdam!

Onze eerste clubavond is bekendgemaakt. Niemand minder dan Golden Caves, MacSwordfish en Raise the Ace zijn de bands die deze avond compleet gaan maken. Naast het muzikale is er ook genoeg te doen aan het sociale. Kom gezellig een biertje drinken en een muziekje luisteren!

Check het Facebook event

Mark Lotterman

Het nieuwe album van Mark Lotterman, Holland, is er! Er staan wel al wat bekende nummers op. Hij schreef de liedjes al in 2016. Vervolgens vroeg hij mensen hun creativiteit de vrije loop te laten op zijn liedjes. Naar aanleiding hiervan kreeg hij o.a. foto´s, schilderijen en filmpjes. Deze heeft hij in een boek Holland (inclusief CD) verwerkt. Luister zelf naar zijn inspirerende album: 

Dion and The Magic Chords

Eind oktober kwamen Dion and The Magic Chords met een nieuw nummer. Ja, dat is altweer een tijdje geleden, maar we vonden het toch waard om er nog even aandacht aan te besteden. Het is zeer experimenteel en wie weet is hiermee een deur geopend naar een nieuwe Rotterdamse doorbraak.

Rotterdammers op ESNS 2018

Er zijn inmiddels negen Rotterdamse bands aangekondigd voor Eurosonic Noorderslag. En dit laat nog maar eens zien hoe talentvol onze Rotterdamse muzikanten zijn. Iguana Death Cult, Dool, Day Fly Equalz en Naaz zijn al bekend Inmiddels zijn The Dawn Broters Jo Goes Hunting en Cartiez ook bekend gemaakt. Vers van de pers is de bevestiging van De Likt voor het 3voor12 Podium. Het houdt niet op!

Mango Orange(ep presentatie)

Op 12 november presenteerde het Jazz-Hip Hop duo Mango Orange (gevormd door vocalist Tommy Surf en producer ZIIG) de EP FEEL. Een relaxte verfrissende EP met vijf nummers. Heerlijk om op een koude decemberzondag op te zetten en achterover te hangen.

De Likt - Alleen Zij Geeft Licht In De Duisternis

De Likt is terug! Net bevestigd als afsluiter van het 3voor12 podium op Euronic Noorderslag 2018. Zanger Jordy aka Simon is een tijdje uit de roulatie geweest, maar hij heeft zich keihard teruggeknokt. Hier heeft heel Rotterdam op gewacht. De eerste show in Rotterdam is op 13 januari tijdens het Murakami Weekend op de SS Rotterdam.  'Alleen Zij Geeft Licht In De Duisternis' is het eerste nieuwe nummer dat officieel uit is. In de uitzending met Roosmarijn laat de band weten dat het even iets anders tussendoor is. In de radio-uitzending heeft De Likt nog twee nieuwe nummers gespeeld. Het nieuwe album staat gepland voor begin volgend jaar!

L'asset

Begin deze maand kwam L'Asset met haar debuutsingle naar buiten. Eerder mochten wij als eerste haar tour door het Verenigd Koninkrijk aankondigen. Daar was de single al eerder uitgebracht en zelfs al op de radio te horen. Deze werd erg goed ontvangen, ook de eerste reacties bij BBC Radio waren positief. En nu is de single dus ook in ons land uit.

Wouter Mol

Wouter Mol is door naar de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland en heeft een nieuwe clip uit! Op 4 november publiceert Wouter Mol zijn nieuwe clip van het nummer 'Modern Caveman'. Het nummer zelf is al uitgebracht. Het staat op de EP Out of Skin die in april dit jaar uitkwam. Nu dus de clip, wel een zeer merkwaardige overigens.

'Modern Cavemen' gaat over gesloten zijn, terwijl er veel in iemand speelt. 'Bring it out into the open!', zingt Wouter Mol dan ook. In de clip,door Lennard van der Valk, wordt er ingezoomd op een lichaam, waarin vervolgens 3 personen bloemen zitten te eten. Daarna nemen ze hun eigen weg naar het hart, de longen en de hersenen. Daar vindt een bijzonder spannende confrontatie plaats...

Oliver Oat - Murderer

Na vijf jaar is Oliver Oat terug. Oliver Oat is een singer-songwriter richting de experimentele en synth pop. Het neigt naar Nick Cave en Tom Waits. Heel cool en relaxed. En nu is hij dus terug, met een nieuwe band én een nieuw nummer: 'Murderer'.

Anthony Huseyin - Albumrelease

De Turks-Nederlandse jazz singer-songwriter Anthony Hüseyin releaste op 4 november zijn  The Lucky One in Paradiso. De week er op in Rotterdam in onder andere Het Nieuwe Instituut en een turkse supermarkt.  Hij maakte warme, melancholische elektronische jazzpop waarmee hij sterk een eigen stijl aanhoudt. In 2016 werd hij tweede bij Popunie’s Sena Grote Prijs van Rotterdam. De clip bij het nummer 'We Make Sense Together' kunnen we gerust baanbrekend noemen.

Broederliefde - Officieel

Een nieuwe Broederliefde! Opeens is daar de opvolger van Hard Work Pays Off II. Na het record van 14 weken op nummer 1 met het album met hits als 'Ik Was Al Binnen', 'Jungle' en 'Mi No Lob'. Het nieuwe album 'We Moeten Door' staat nu voor de eerste week ook op nummer 1. Singles '#JM' en 'Officieel' zijn binnen een paar weken al 3 miljoen keer bekeken! 'Officieel' is ook nummer 1 geworden in de Single top 100. Ongekend hoe groot het succes van deze jonge Rotterdammers is. Sterk ook hoe Broederliefde reageert in het nummer 'Keskiednis' over de bevrijdingsfestival-rel rondom de act. Of zoals ze het zelf zeggen: 'accepteren is een hele sterke eigenschap'. Aan deze plaat te horen gaat het succes ook nog wel even door. Luister zelf:

Golden Caves - Bring Me To The Water

Golden Caves is de sterkste act van Harlequin Fest in Baroeg. Eerder schreven we hier al een verslag over. Het nieuwe festival met goede gitaar- en rockbands uit Rotterdam. Ze gaan van stevige rock naar breekbare pop in één nummer. Organisator Julien is vlak na het optreden nog steeds overdonderd van Golden Caves en onderschrijft dat met een welgemeende 'Wow'. De band heeft in 2017 het album Collision uitgebracht. Dat wordt goed ontvangen binnen de Prog & Pop wereld. Ook wij zijn fan van Golden Caves! Zeker nu we ze live hebben gezien.