Afgelopen woensdag (1 november) heeft de nieuwe Rotterdamse indie/synthpop band L'Asset haar debuutsingle 'Ultraviolet' uitgebracht. Na een exclusieve release in de UK eerder deze maand. Twee dagen later werd dit gevolgd door de release van de bijbehorende videoclip, die in première is gegaan op het Zweedse muziekblog POPMUZIK. Vandaag mogen wij bekendmaken dat L'Asset later deze maand op hun eerste officiële UK headline-tour zal gaan.

Na een succesvolle mini-tour in Zuid-Engeland afgelopen zomer heeft L'Asset de debuutsingle 'Ultraviolet' eerst exclusief in de UK uitgebracht. Nu is hij ook in Nederland beschikbaar via alle bekende platformen. De single is in het Verenigd Koninkrijk goed ontvangen, was al op de radio te horen en ook de eerste reacties bij BBC Radio waren positief.

De indie synthpop valt in de smaak bij de Britten. Dus pakken de vier bandleden, zoals we van echte Rotterdammers mogen verwachten, direct door. Wij krijgen de eer om bekend te maken dat op vrijdag 24 november de eerste officiële UK headline-tour van L'Asset van start zal gaan. In anderhalve week zal de band minimaal vijf optredens geven in Engeland, waaronder in Londen, Sheffield en Portsmouth.

'Ultraviolet' gaat over iets waarvan je weet dat het er nog steeds is, maar je kan het niet meer zien. Vergelijkbaar dus met ultraviolette straling.

Tourdata

24 nov - The Barrelhouse Ballroom, Totnes [UK]
26 nov - Nottinghill Arts Club, London [UK]
28 nov - The Washington, Sheffield [UK]
1 dec - The Wave Maiden, Portsmouth [UK]
3 dec - Luna Lounge, London [UK]