Augustus is voorbij gevlogen, net als eigenlijk de gehele zomer. Iets te regenachtig, soms een beetje broeierig en vaak was het feest. Gelukkig zijn er genoeg mooie nummers uitgebracht die ons helpen in de zomerse mood te blijven.

The Grand East - High Miles

The Grand East is terug. Het nieuwe album ‘Floor = Lava’ wordt verwacht op 13 oktober en uitgebracht bij V2 Record. Dat gaat helaas niet plaatsvinden in cd Burgerhaven, zoals gepland. Dan maar Burgerweeshuis, niks mis mee. Een locatie die behouden moet blijven voor Deventer, zeggen we toch nog maar even hardop.

Na de eerste single ‘Sexclub’ en ‘Overflowing’ krijgen we nu deze zomer al het derde nieuwe liedje: ‘High Miles’. Daarin hoor je eighties synthesizers, moody gitaren en opzwepende drums. Broeierige americana mogen we wel zeggen. Nog maar een maandje slapen voordat die nieuwe langspeler volop draait!

Jarlenti - Nona Manis

Even door Google Translate en we weten het. ‘Nona Manis’ betekent lieve vrouw in Indonesisch. Jarlenti brengt een ode aan vrouwen en doet dat in meerdere talen, maar laat het Nederlands dit keer voor wat het is. Zeker niet erg. Dit is misschien wel haar beste nummer tot nu toe.

Haar elektronische r&b willen we juist vaker horen op een zwoele zomerse avond terwijl we dansen. Een spicy nummer, waarin ze op een behendige manier uiteenlopende stijlen en ritmes door elkaar mixt, die in verte doet denken aan de Spaanse grootheid Rosalia. “Muy bonita”, zingt ze zelf. Terecht.

WinWel - Can’t Do This Anymore

“I can’t do this anymore. Is this worth drowning for”, klinkt een donkere stem. Langzaam maar zeker worden de melancholische vocalen bijgestaan door dromerig beats en komt er zelfs een drop die ons een fijne nasmaak geven van de drum’n’bass tracks van de vroegere X-it in Atak, 2008 vervlogen tijden. Op deze emodancetrack van WinWel, aka Gijs Van Lieshout, wil je de emoties eruit dansen. 

Bertolf - Another Day (Bluefinger versie)

Dit nummer kun je nooit vergeten, want wat een parel is ‘Another Day’, nog altijd. Het eerste nummer dat Bertolf vijftien jaar geleden uitbracht, staat nog altijd als een huis. En de net uitgebrachte Bluefinger versie is zeker het luisteren waard voor iedereen die wat Americana roots in zich heeft en een bluegrass-sausje geen straf vindt. Oh, en dan komt er ook nog een gitaar- én vioolsolo op het einde om u tegen te zeggen. Een mooi voorproefje voor het album Bluefinger dat uitkomt op 8 september, waarin hij laat horen hoe goed Bertolf wel niet op gitaar is. Spoiler: virtuous.

Boembast! - Springstof

“Mag de tent in de fik, joh?!” Dat de Zwolse rapformatie BoemBast van een feestje houdt, hebben we kunnen zien op de Zwarte Cross. Dat moet gevierd worden met een splinternieuwe single genaamd ‘Springstof’. Het is alweer de achtste single van de heren van dit jaar. Ze brengen er elke maand één uit, allemaal met een explosieve mix tussen rap, rock en funk. ‘Springstof’ is een ode aan de beste feestjes: “Geen idee hoe laat ik thuis kom, maar reken op laat.