Struinen in de Tuinen heet vanaf nu Gluren bij de Buren en hosts kunnen nu ook deelnemen met een huiskamer in plaats van een tuin. Zo kunnen nog meer enthousiastelingen zich aanmelden. Gluren bij de Buren vindt plaats op 3 juli 2022 in 34 gemeenten. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts. Aanmelden kan tot en met 22 mei.

Struinen in de Tuinen en Gluren bij de Buren

Sinds 2012 organiseert Stichting de Bühne het jaarlijkse Struinen in de Tuinen in verschillende steden. In andere steden bestond de winterse grote broer Gluren bij de Buren. De organisatie heeft ervoor gekozen om vanaf nu met één naam verder te gaan: Gluren bij de Buren! 

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer. Enthousiastelingen stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt. 

Het evenement

Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen. 

Tot en met 22 mei kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit 34 verschillende gemeenten en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer!

Algemene informatie

Datum: zondag 3 juli 2022
Tijden: 13:00 - 18:00 uur
Entree: Pay what you can
Website: www.glurenbijdeburen.nl
Aanmelden is mogelijk tot en met 22 mei via www.glurenbijdeburen.nl

Gluren bij de Buren 2022 vindt plaats in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Assen, Baarn, Bloemendaal, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Emmen, Haarlem, Harderwijk, Helmond, Hilversum, Huissen, Leiden, Maastricht, Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Roermond, Sittard-Geleen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zeist, Zutphen en Zwolle.