Popronde, het grootste rondreizende popfestival van Nederland zou oorspronkelijk afgelopen najaar weer neerstrijken in Enschede, maar wordt nu 1 april ingehaald, met een nóg groter en uitgebreider programma. Met maar liefst 25 optredens op 10 podia in en rond de binnenstad van Enschede is er een breed spectrum aan veelbelovende nieuwe artiesten te bewonderen 1 april.

Nieuwe locaties

Popronde Enschede breidt dit jaar uit met een aantal prachtige nieuwe locaties. Humphreys, Flaco Records en maar liefst 2 speelplekken in Sickhouse zijn aan het programma toegevoegd. Ook de avondsessies in de Torenkamer van de Grote Kerk mogen hier niet onvermeld blijven. Het programma start 17:15 en eindigt 00:45.

Het programma in Enschede

Het programma van Popronde Enschede 1 april bestaat uit de artiestenselectie van 2021. Om 17:15 trapt one-man-band / folk singer songwriter Graeme James Popronde Enschede af in Boekhandel Broekhuis. In de avond klinken de eerste noten in Flaco Records, 19:00, met de artiest KY.
Een grote toevoeging aan Popronde Enschede dit jaar is locatie Sickhouse, boven in het pand op Stationsplein 1A. Een plek waar ruimte is voor veel elektronica, experiment, avant garde, drone. Hier zijn te horen: atoomclub, Puntjudith en Naber. Sickhouse biedt daarnaast nog een tweede podium, een oude bioscoopzaal boven in het pand, die 1 april volledig tot psych-rock tempel wordt omgetoverd, met o.a. The Ballet Bombs, MT. Atlas en om 00:00 de laatste show van Popronde Enschede door SULTAN.

Talentpodia 3voor12 en OOR

In het Café van Poppodium Metropool vind je 1 april artiesten uit de 3voor12 selectie. In Café België vind je veel OOR aangedragen artiesten. Op deze plekken zullen artiesten spelen die door de grote Nederlandse popplatformen 3voor12 en OOR worden gezien als hét opkomende talent.

Bekijk het hele programma op www.popronde.nl/steden/enschede.

TICKETS

Popronde werkt komende editie eenmalig met een ticketsysteem. Een passe-partout (voor alle locaties) koop je voor 5 euro via de ticketlink op www.popronde.nl/steden/enschede of 1 april bij de Popronde Promo caravan op de grote markt. Had je al een kaartje voor Popronde Enschede gekocht? Dan is die gewoon geldig op 1 april.

Bands die tourden met Popronde en doorbraken naar het grote publiek

Popronde was in het verleden al een belangrijke carriére springplank voor o.a.: Racoon, PAUW, Blaudzun, Marike Jager, Roosbeef, Kensington, Handsome Poets, Chef’ Special, Rondé en meer.

Voor meer informatie over de Popronde in Enschede

- Programma en tickets:  www.popronde.nl/steden/enschede   
- Facebook evenenement: POPRONDE ENSCHEDE - 1 APRIL: https://bit.ly/3uamxhy