Vandaag is het nieuwe nummer Vluchten uit, een samenwerking tussen de Schuttevaerders, Jan Wessels en Collected Horns. "Vluchten gaat over de dagen waarop je het even allemaal niet meer ziet zitten, maar je jezelf gerust stelt met de gedachte dat er morgen weer een dag is." 'Vluchten' is de hoofdsingle van het debuutalbum van de Schuttevaerders, dat op 8 april uit zal komen.

Hoewel 'Vluchten' op een herkenbare manier de dagen beschrijft waarop je niet goed in je vel zit, draait het nummer toch om hoop volgens zanger Killian. "De coupletten beschrijven de mindere dagen, maar het refrein, de beat en de solo geven een heel hoopvol tegengeluid."

'Het mooiste nummer dat we ooit gemaakt hebben'

De Schuttevaerders zijn onverdeeld trots op het nummer. "We zijn trots op alle muziek die maken, maar dit nummer heeft iets bijzonders. Qua sound zijn we er heel blij mee, maar de weergaloze solo van trompettist Jan Wessels maakt het echt af." Volgens zanger Wesley, Killian voegt toe: "Echt bijzonder om met zulke goede muzikanten samen te werken."

De laatste stap richting ons album

Vluchten is een samenwerking met trompettisten Jan Wessels (bekend van o.a. het album van Typhoon, Lobi Da Basi) en Collected Horns. Het is de laatste single voordat de Schuttevaerders hun debuutalbum 'Morgen Is Het Weer Goed' uitbrengen. Ter ere van hun nieuwe album staat de Zwolse band 22 april in Hedon.