Op 11 maart brengt de Enschedese singer-songwriter Chris Egbers ‘Back In The Light’ uit, de tweede single in aanloop naar zijn debuut-EP. In het lied uit hij zijn frustratie over de onnodige jaloezie die we vaak hebben doordat we niet het hele verhaal kennen: “In small-talk en op social media benoemen we alleen onze highlights, terwijl de werkelijkheid minder rooskleurig en minder jaloersmakend is.”

Over Chris Egbers

Chris Egbers maakt onthaastende folkpop: liedjes met een duidelijke kop en staart, waarin ruimte is om weg te dromen. Inspiratiebronnen voor hem zijn artiesten als Bertolf, The War On Drugs en John Mayer, de bijzondere verhalen van andere mensen en zijn loopje naar de supermarkt. Twee jaar geleden startte Chris een band rondom zijn werk als singer-songwriter, waarmee hij in 2021 zijn eerste single ‘Cracks’ uitbracht die hij o.a. live bij 3FM speelde. 

Back In The Light

De single is geschreven aan de hand van een maatschappelijke frustratie: “Ik kom het zo vaak tegen om me heen, al helemaal in de muziekindustrie, dat mensen enorm naar elkaar opkijken. Zelf heb ik dat ook en hoe erg ik het iemand ook gun, ik kan niet ontkennen dat ik soms jaloers ben. Het grappige is dat als ik vervolgens in gesprek ga met degene waar ik tegenop kijk, dat die persoon dat dan helemaal niet snapt. Er zijn tenslotte zo veel dingen die niet goed gaan of waar die persoon meer worstelt. Eigenlijk is de jaloezie dus vaak onnodig.”

Omdat hij bang is dat andere mensen ook onnodig jaloers op hem zouden zijn, worstelt Chris met het delen van zijn werk: “De single bouwt op van schaamte naar frustratie. In het begin van het lied vertel ik, begeleid door akoestische gitaar en strijkers, dat ik twijfel om aan de wereld te laten zien wat ik kan, omdat het een vertekend beeld zal geven. Tegen het einde van de song, wanneer de volledige band te horen is, schud ik dit gevoel van me af en wil ik trots kunnen zijn op wat ik doe.

‘Back In The Light’ is vanaf 11 maart 2022 terug te horen op alle streamingsdiensten. In juni 2022 verschijnt de debuut-EP van Chris Egbers. In aanloop daarnaartoe brengt hij in april nog één single uit.