Op de dag dat debuutsingle ‘Lifeline’ 1 maand oud wordt onthult de band haar tweede single ‘Talk To Me’. De beide singles zullen terechtkomen op de eerste EP waarmee Oh Whale op 15 april naar buiten treedt.

Single


‘Talk To Me’ beschrijft intense gevoelens van zelftwijfel en onzekerheid en vormt daarmee een uitgesproken contrast met de vorige single, het vrolijk klinkende ‘Lifeline’. In vijfenhalve minuut wordt van een intiem maar onheilspellend intro dynamisch opgebouwd naar een ruige, noisy climax. Met dit tweede wapenfeit wil de band laten horen dat het niet bang is om te experimenteren. Het blijft niet alleen bij deze twee singles; op 15 april komt de debuut-EP van Oh Whale uit, waarop naast ‘Lifeline’ en ‘Talk To Me’ nog twee nieuwe tracks te horen zullen zijn.

Live

Buiten het uitbrengen van muziek zal de band zich steeds vaker live kunnen zien. Oh Whale is geselecteerd voor de Pop College Tour 2022, een intiatief van ArtEZ Enschede. Samen met 5 andere acts van 5 andere conservatoria trekken ze in 1 week van poppodium naar poppodium om zich te presenteren aan nieuw publiek en industrie om zich in de kijker te spelen.