Woensdag 23 maart vond de allereerste editie plaats van de Pop College Tour. De zes beste onbekende bands van zes Nederlandse conservatoria gaan een week lang op tour om hun kunsten door het hele land te tonen. Vanavond waren ze in Enschede en wij waren er bij om verslag te doen.

Cloud Cafe – Conservatorium van Amsterdam

Het is half 7 en de eerste band staat klaar om hun set te spelen. Het spits wordt afgebeten door de Amsterdamse band Cloud Cafe. De zangeres begint te zingen en het is lekker rustig. Dat veranderde snel want na 5 woorden gaat de hele band er met de volle energie in. Heerlijk! Er komt een enorme bak geluid van het podium af met gitaarsounds waar je u tegen zegt. Dat gecombineerd met een over enthousiaste bassist en het plaatje is compleet. Ze zijn momenteel bezig met de opnames van hun debuut EP en op 9 april staan ze op het Booster festival.

Cloud Cafe

JOBIM - Conservatorium Haarlem

Nadat we in het Metrocafé zijn bijgekomen met de prachtige liedjes van Silke Veld, staat de volgende band alweer klaar. Dit keer is het de Haarlemse band JOBIM. Volgens de presentatie maken ze sexy, dansbare popmuziek. Sexy is het zeker. Het enthousiasme spat er vanaf en aan de zaal is duidelijk te merken dat het goed dansbaar is. JOBIM staat op 9 april ook op het Booster festival, dus ga ze daar zeker checken.

JOBIM

Lance Priester – Fontys Rockacademie Tilburg

In het metrocafé hebben we weer kunnen genieten. Dit keer van de zwoele, zomerse klanken van Nelles. We lopen weer terug naar de zaal en daar staat Lance Priester voor ons klaar. Lance Priester groeide op in Frankrijk en studeert nu aan de rockacademie in Tilburg en jeetje, wat is dit goed. De combinatie van zijn liedjes en zijn prachtige stem voeren je mee op een soort reis. De muziek was heerlijk melodieus met veel oosterse invloeden en af en toe een vleugje chanson. Ook Lance Priester staat 9 april op het Booster festival.

Lance Priester

LOE – HKU Utrecht

In het metrocafé was het dit keer de beurt aan singer/songwriter Chris Egbers en na een donders goede solo set, keren wij weer terug naar de zaal. Dit keer is het de buurt aan LOE, een Nederlandstalige Indiepop band met invloeden uit de jazz en kleinkunst. Het begint bijna saai te worden, maar ook dit was weer heel goed. Haar liedjes bestaan uit een mix van zang en spoken word met hele mooie metaforische teksten. Zet daar een hele strakke band achter en je hebt een top set. Vorige week is hun eerste singel Water en Vuur uitgekomen en ze zijn bezig met een EP. Daarnaast staat ook deze band 9 april op het Booster festival.

LOE

Noa and a band called S.A.M – Codarts Pop Rotterdam

Chris Egbers heeft in het metrocafé een toetsenist en een gitarist het podium op gesleept en doet nog een set. Na 20 minuten is het tijd om weer naar de zaal te gaan om dit keer te luisteren naar de Rotterdamse band Noa and a band called S.A.M. Noa is een aangename verrassing, want qua muziekstijl vallen ze het verst buiten de line-up van vanavond. Ze maken namelijk futuristische RnB. De muziek is een soort The Weeknd meets Anderson .Paak en Noa weet het publiek goed aan te zetten waardoor er een hoop herrie en beweging uit de zaal komt. In tegenstelling tot de andere bands van de avond staan Noa and a band called S.A.M. niet op het Booster festival, maar ze komen ongetwijfeld nog een keer terug naar het Oosten.

Noa and a band called S.A.M

Oh Whale – ArtEZ Popacademie Enschede

En dan last but not least: onze eigen Oh Whale! En dit was precies zoals we ze kennen. Een donders dikke set met bizarre, soms bijna shockerende, soundscapes. Terwijl de band speelt is er op een gegeven moment allerlei geroezemoes onder het publiek. Waar dat geroezemoes over ging was snel duidelijk: er ontstond een moshpit. Oh Whale heeft net hun tweede singel uitgebracht genaamd Talk To Me.
Gelukkig zal ook deze band 9 april te zien zijn op het Booster festival!

Oh Whale