Hoewel de Deventer horeca op de Brink volgestouwd zit met Saint Patrick’s Day-vierende bezoekers weet menigeen ook de weg te vinden naar het Burgerweeshuis vijf á zeshonderd meter verderop. Menigeen? Ach, wat zeg ik; het Burgerweeshuis is strak uitverkocht vanavond! Niet zo gek als je al meer dan tien jaar non-stop toert, beesten van albums uitbrengt en de podia van Pinkpop en Zwarte Cross hebt mogen betreden: Paceshifters is de naam.

Aftrapper

Paceshifters, bestaande uit de gebroeders Dokman uit Wijhe en de heer Albers, trappen hun ‘Don’t Stop Believing’-tour af in het Burgerweeshuis. En niet te zuinig ook. Er wordt geopend met rocker ‘You Said’, een nummer dat zowel op de nieuwste plaat Brand New Plan (2021) als op het podium geweldig tot zijn recht komt. Het is goed om te zien dat de eerste koppen in het publiek al op en neer aan het bewegen zijn. Niet zo gek als het stevige, welbekende ‘Drone’ wordt ingezet. Als het op dit tempo doorgaat dan wordt de conditie van de aanwezigen in de zaal serieus getest. Het voorprogramma, het Utrechtse Bongloard, heeft namelijk eerder deze avond een aardige duit in de zak gedaan als we het hebben over het opwarmen van de zaal. Het hoofdprogramma pakt door en houdt de temperatuur hoog.

Brand New Plan

De plaat Brand New Plan is het lijdend voorwerp van de setlist en de mannen van Paceshifters kiezen ervoor om vanavond de marathon te lopen en niet voor de sprint te gaan. Het betaalt zich uit want wat we zien is een machine waarmee niet valt te sollen. Dit wordt des te meer bevestigd door Jesper Albers (drums) wanneer hij er voor kiest om zonder shirt verder te knallen: nu is het menens! Seb Dokman (gitaar), die al geruime tijd op een prachtige Lensen gitaar van Almelose makelij de podia betreedt, bevestigt eveneens dat hij er klaar voor is en er zin in heeft, ‘’dit voelt goed mensen!’’ verzekert hij de zaal. Het voelt altijd goed in een uitverkocht Burgerweeshuis

Alles

Een perfecte combinatie van ingetogen, mysterieuze, boeiende songs en scheurende, recht voor z’n raap rockers, wat wil een mens nog meer? Paceshifters is in bloedvorm en geeft alles, evenals het publiek dat het zweet vanaf de eerste song al op het voorhoofd heeft staan.

Geen valse start

De openingsshow in het Burgerweeshuis mag zeker geen valse start van de Don’t Stop Believing-tour heten. Metropool Hengelo en Dauwpop Festival te Hellendoorn staan ook nog op de lijst in april en mei, dus even geduld… but it’s worth the wait!

Tour

Don’t Stop Believin’ Tour 2022:

07 april: Altstad - Eindhoven
08 april: Metropool - Hengelo
09 april: Volt - Sittard
15 april: Fluor - Amersfoort
22 april: Iduna - Drachten
23 april: Victorie - Alkmaar
29 april: So What - Gouda
21 mei: Spy Festival - Emmen
26 mei: Dauwpop - Hellendoorn
09 juni: Merleyn – Nijmegen