Het is de eerste woensdag van de maand, 8 uur en dat betekent: MonkeyJam! En vanavond wel een hele bijzondere want het is de eerste MonkeyJam sinds hele lange tijd zonder restricties.

De zaal loopt langzaam vol en de huisband begint met spelen. Elke Jam is er een andere huisband welke vanavond bestaat uit Merlin Boom op drums, Melle Scholten op bas, Axel Zwinselman op toetsen, Ruben Verkerke op gitaar en Maartje Stadhouders achter de microfoon. De stemming knalt er gelijk lekker in met een heerlijke up tempo jam met een werkelijk waar geniaal einde.

Vervolgens zet Axel een heerlijke blues in die letterlijk alle kanten op gaat. Dat gecombineerd met de heerlijke vocalen en teksten van Maartje, maakt het plaatje helemaal compleet. Ik ben ondertussen begonnen aan een biertje en mijn avond kan niet meer stuk.

De avond vordert en het wordt voller en voller. De vorige keer dat er een MonkeyJam was gold er nog een maximale capaciteit in het metropool café, waardoor er 20 mensen voor de deur stonden te wachten. Vanavond mocht gelukkig iedereen naar binnen en dat was te merken ook. Rond een uur of 10 was er bijna niemand meer die zat en werd er volop gedanst, zowel voor als op het podium.

Wat hier op het podium gebeurt, valt niet te omschrijven in woorden. Dit is pure magie! Qua muziek komt er van alles voorbij; van funk tot rock en van blues tot pop. Ook qua muzikanten gaat het van amateurs tot profs en van jong tot oud.

De volgende editie van de MonkeyJam zal plaats vinden op woensdag 6 april in het metropool café in Enschede. Als je van muziek houdt en graag jamt of dit een keer wil proberen, moet je hier zeker bij zijn. Tot dan!