Op de hoogte blijven van releases uit Overijssel? In dit artikel staan de nieuwe releases op een rijtje met wat leuke informatie over de muziek!

Chris Egbers - Back In The Light

Een tijdje terug al bracht Chris Egbers zijn tweede single genaamd ‘’Back In The Light’’ uit.

Ik vroeg hem wat te vertellen over deze single en zijn verdere plannen:

De single is geschreven aan de hand van een maatschappelijke frustratie: “Ik kom het zo vaak tegen om me heen, al helemaal in de muziekindustrie, dat mensen enorm naar elkaar opkijken. Zelf heb ik dat ook en hoe erg ik het iemand ook gun, ik kan niet ontkennen dat ik soms jaloers ben. Het grappige is dat als ik vervolgens in gesprek ga met degene waar ik tegenop kijk, dat die persoon dat dan helemaal niet snapt. Er zijn tenslotte zo veel dingen die niet goed gaan of waar die persoon meer worstelt. Eigenlijk is de jaloezie dus vaak onnodig.”

Omdat hij bang is dat andere mensen ook onnodig jaloers op hem zouden zijn, worstelt Chris met het delen van zijn werk: “De single bouwt op van schaamte naar frustratie. In het begin van het lied vertel ik, begeleid door akoestische gitaar en strijkers, dat ik twijfel om aan de wereld te laten zien wat ik kan, omdat het een vertekend beeld zal geven. Tegen het einde van de song, wanneer de volledige band te horen is, schud ik dit gevoel van me af en wil ik trots kunnen zijn op wat ik doe.

Naast het schrijven en releasen van nieuwe muziek, is Chris nog met andere toffe projecten bezig! Ga hem vooral volgen op zijn socials @Chrisegbers 

Vera Bon - Jonge Honden

Ik vroeg aan Vera of ze wat wou vertellen over de single.

Jonge Honden - Vera Bon

Onderdrukt verlangen, een verboden liefde en twee gevonden straathondjes, dat waren de ingrediënten die leiden tot de kersverse single Jonge Honden. Ik ben niet geboren als hondenmens, ik ben er gaande weg een geworden. Alhoewel; ik ben geen fan van elke hond. Maar een hond is vooral prettig studiemateriaal voor hoe te leven zonder geweten. En een bruikbare metafoor. Ik hang mijn speeldrang aan haar op, mijn verlangen om te vechten en het is makkelijker om over háár aanhankelijkheid te praten dan over de mijne. Maar natuurlijk gaat het over mij. Hoe het een keer tijd werd om voor mezelf te zorgen. Na een lange reis kwam ik terug met haar, mijn gevonden straathond, ging de relatie uit met mijn toenmalige vriend en was ik opzoek naar een manier om mezelf liefde te geven. Ik koop zo goed als al mijn kleding tweedehands. Maar nu gaf ik mezelf, van mijn laatste vakantie geld, een hele dure winterjas cadeau. Ik voelde een groot verlangen om mijn eigen territorium af te bakenen. Mijn drijfkracht daarin was spel, plezier voor het leven.

Om nog even terug te komen op die puppies: we vonden er dus twee. En met ons, moesten zij dus ook uit elkaar. Ik ben misschien een beetje doorgeslagen in de metafoor maar in mijn ogen was hun situatie ook aardig op ons van toepassing. Ook wij waren aan elkaar verkneukeld en misschien een tikkie verloren. En ook ik had een ingreep van buitenaf nodig om uiteindelijk voor mezelf te durven, kunnen kiezen. Ik weet soms niet zo goed wanneer ik moet leiden en wanneer ik moet lijden. Dan blijf ik veel te lang hangen vanuit het idee dat alles altijd een beetje pijn moet doen. Ik probeer nu eerder die grens te voelen. 

Wat ik nog wel wil zeggen, of eigenlijk vragen: wist je dat wanneer twee dieren, bijvoorbeeld honden, spelen, ze ook altijd stiekem aan het bepalen zijn wie de baas is? Dat vind ik een mooi gegeven.

De productie voor Jonge Honden was in handen van Timon Massop. Waar in mijn vorige band de focus vooral op de live show lag, wilde ik voor nieuwe muziek meer onderzoek doen naar sound en stijl. Hoe wil ik klinken? Hoe creëer ik meer ruimte voor stem en tekst en hoe zorg je ervoor dat de compositie je verhaal versterkt? We hebben lang aan de track gewerkt. We moesten uitvinden hoe we (het beste) werken. In het verleden vond ik de studio nooit leuk. De druk en vergevingsloosheid van zo'n opname maakte me onzeker en vergrootte mijn perfectionisme. Ik voel me nu meer op mijn gemak. Ik vertrouw Timon in zijn kennis en kunde en vind het fijn dat hij zich ook door zijn gevoel kan laten leiden. Ik ben blij en dankbaar voor dit proces en kijk uit naar de volgende! 

Volg Vera op haar socials @Verabonmuziek

From//October - Carry Me

Lofi, nostalgische Indie band From//October laat je verlangen naar een rustige thuishaven met nieuwe single genaamd ‘’Carry Me’’.

Carry Me, gaat over het verlangen naar een rustige plek om samen te kunnen zijn met degene van wie je houdt. Een plek waar alle kleine en mooie details van het leven om je heen meer opvallen. Eigenlijk is het best wel een romantisch liedje, maar met een maatschappelijke boodschap er in verwerkt. We denken soms van alles nodig te hebben om een mooi leven te leiden, maar in de basis is het vooral belangrijk om je goed te kunnen voelen en het fijn te hebben met de mensen om je heen. Dion: ''Misschien is het een beetje een romantiserend beeld van hoe het leven er aan toe gaat. Maar dat heeft iedereen soms ook een beetje nodig denk ik''.

Met het opnemen van het nummer zijn we behoorlijk lang bezig geweest. Alles is in onze (Dion & Lennard) slaapkamers opgenomen en gemixed. We hebben lang de tijd genomen om het liedje de sound te geven waar het om vroeg. Met het lofi, dromerige geluid hopen we de luisteraar dat gezonde beetje nostalgie te laten voelen.