Indiepop band Hiigo released vandaag zijn tweede single. Het nummer ‘Dichterbij’ vertelt het verhaal van liefde op afstand. De vriendengroep wil muzikaal en tekstueel de diepgang van het leven belichten. Hiigo bestaat grofweg een jaar, maar ze timmeren flink aan de weg. Zo stonden ze vorig jaar al op Eurosonic Noorderslag, mogen ze zich Hedon Beursband noemen en staan ze 9 april op het Booster Festival in Enschede.

'Dichterbij'

De single Dichterbij gaat over hoe mensen naar elkaar toe groeien. “In sommige gevallen nemen we de tijd, in andere gevallen gaat het razendsnel.” Zegt de band “De liefde die begint met het bekijken van een afstand en dan steeds iets dichterbij komt leek in de Covid-pandemie soms enorm ver weg.” Ze lachen: “Gelukkig konden we uit eerdere ervaringen putten.”

Een druk jaar

Hiigo bestaat uit de vijf vrienden Hans, Aart, Peter, Dion en Koen. De jongens hebben elkaar gevonden op muzikaal gebied, ontwikkelden een eigen sound en stond al op verschillende podia. In 2021 deed de band mee met Hit The North. Dankzij dit talentontwikkelingstraject stonden ze toen op Eurosonic Noorderslag. Vlak daarna mochten ze via een traject van het Hedon Productiehuis een Hedon Beurs in ontvangst nemen.
De band speelde al op verschillende plekken. Naast Eurosonic was Hiigo ook in de live-uitzending van Bevrijdingsfestival te zien. Ze deden al een tour door Nederland waar ze onder andere speelden in de Tolhuistuin in Amsterdam en tijdens het Stadsfestival Zwolle.

Op dit moment is Hiigo druk bezig met nieuw werk. Begin 2023 moet er een EP of album komen. Voorafgaand zullen er nog een aantal nummers uitkomen. Op 9 April staan ze op het Booster Festival in Enschede.