Na een lange tijd zonder Booster festival door de pandemie was het op 9 april weer zover. Het Booster festival kon eindelijk weer doorgaan. Vele acts waren te aanschouwen door de hele Enschedese binnenstad. Door de vele acts is het helaas niet mogelijk om van alle acts een verslag te maken. Wel lichten we in dit artikel een paar acts toe die hebben bijgedragen aan een mooie avond.

Bella Luna

Nadat NONCHELANGE de popprijs Overijssel in ontvangst heeft mogen nemen, is het aan Bella Luna de eer om Booster 2022 af te trappen. Bella Luna is een Filipijnse singer-songwriter die studeert aan de popacademie van het ArtEZ in Enschede. Ze trapt haar set af met een lekker catchy liedje en de stemming zit er meteen goed in. De zaal staat lekker vol en er wordt goed gedanst vanavond. Na de eerste song volgt er een praatje wat ze met het grootste gemak uit haar mouw schudt. Ook zingen doet Bella Luna zonder enige zichtbare moeite, wat het ontzettend fijn maakt om naar te kijken en te luisteren. Bella speelt heerlijk soul met wat jazz invloeden en ietwat arrogante teksten. Een mooi begin van een hopelijk mooie avond.

Bella Luna

The Hubschrauber

Van de grote zaal in Metropool begeven we ons naar de kleinere Saxion Zaal om The Hubschrauber te aanschouwen. Toen ik vanmiddag een planning voor de avond aan het maken was, checkte ik The Hubschrauber op spotify en ik dacht: dit is nice! Ik kwam iets later binnen in de zaal en werd gelijk begroet door een bak synthesizer geweld. 

The Hubschrauber

Hiigo

Samen met fotograaf Renaldo loop ik Metropool uit om naar ArtEZ te gaan. Hier is het de beurt aan Hiigo. Hiigo maakt Nederlandstalige Indiepop met een vleugje rock. Ik hoor een beetje BLØF, ik hoor een beetje Racoon. Allebei bands waar ik graag naar luister. Helaas spelen ze maar een half uurtje en is het voelt het daarom al veel te snel afgelopen. Maar de avond is nog niet voorbij en zijn er nog andere acts te zien.

Hiigo

Primaat

Ik heb al heel veel van Primaat voorbij zien komen, maar had tot nu helaas nog nooit de kans gehad om ze live te zien. Bij de eerste noot ben ik meteen verkocht. Primaat maakt, zoals ze het zelf noemen, urban jungle muziek. Met de apengeluiden die van het podium komen maken ze hun naam zeker waar. Afwisselend wordt er op het podium gerapt en gezongen en het publiek gaat uit hun dak. Op een gegeven moment wordt er zelfs gecrowdsurft. Bizar.

Primaat