Silke Veld, een 23-jarige singer-songwriter uit Enschede, brengt op 20 mei de eerste single van haar debuut-EP uit. Silke timmert hard aan de weg als muzikant, en is na een succesvolle crowdfunding samen met haar band de studio in gegaan om haar debuut-EP op te nemen. Met ‘Waarheen’, het eerste nummer van deze EP, kaart Silke de noodzaak van ‘durven leven’ aan.

Over Silke Veld

Silke is een Nederpop singer-songwriter. Haar liefde voor muziek begon nadat Silke als 9-jarig meisje had besloten dat ze profvoetballer wilde worden. Dit bleek niet haar sterkste kant te zijn, en na te veel botbreuken pakte haar moeder haar voetbal af. Hierdoor moest Silke op zoek naar een nieuwe hobby en begon ze met zingen, later gevolgd door songwriting.

Silkes muziek heeft een 'Maaike Ouboter meets BLØF’ achtige sfeer, en gaat over alle normale en minder normale dingen in haar leven waar ze iets bij voelt. Over de wereld, liefde, verlangens, haar kijk op de mens en hun kijk op haar.

Waarheen

In ‘Waarheen’ zingt Silke over het belang van durven leven, en de drang die ze zelf voelt om er alles uit te halen nu ze de kans heeft. Het is een ‘note to self song’ om voorbij onzekerheid te kijken, je niet af te laten schrikken door belemmeringen, maar juist te denken; ‘fuck it, let’s go’.

In het voorjaar van 2023 zal Silke Veld haar debuut-EP uitbrengen. In aanloop daarnaartoe zullen er nog 2 singles verschijnen.