TOP TSG 2016 presenteert album

Afsluiting van coachingproject Atak en Twents Songschrijvers Gilde

door: redactie Enschede. ,

De vier TOP TSG talenten, Lisa Nora, Evan Dain, Tenui en Thomas Dozeman presenteren op 18 februari hun album in Poppodium Atak in Enschede. Dit album is de afsluiting van een project waarin zij een jaar lang coaching kregen vanuit Atak en het Twents Songschrijvers Gilde.

TOP TSG staat voor Talentontwikkelingsplan Twents Songschrijvers Gilde.
Een project waarin Atak de samenwerking met het Twents Songschrijvers Gilde zocht om jong talent te kunnen ondersteunen. Na een intensief jaar coaching en begeleiding is dit album het resultaat geworden. Het album is een compilatie van solonummers en duetten, welke tijdens het project zijn geschreven. 

De muziekscene is ontwikkeling, evenals de muzikanten. Een singer-songwriter is zoveel meer dan iemand die liedjes zingt en zichzelf begeleidt op gitaar of piano. Dit album is een resultaat van deze trend. De plaat is grotendeels opgenomen in de Atak Studios. Het produceren ervan is dit jaar gedaan door Danny Keuter en Maurits Kramp, ook bekend van de Enschedese band Dann Thomas. De mastering van het album staat op naam van Ruud Tijs, bekend van de Hillroad Studios in Luttenberg. Op de release zijn ook thuisdemo’s te vinden, dit zijn demo’s die de TOP TSG-ers zelf hebben opgenomen. De foto’s voor het cd-boekje zijn gemaakt door Robert Buitink en Esther Agterhorst. Het artwork is gemaakt door Amber Meuleman, namens buROCee. buROCee is een project van het ROC van Twente waarin mediavormgeving studenten op een externe locatie werken aan echte opdrachten, voor echte klanten en opdrachtgevers. Uit een groep van ruim 20 leerlingen werd het ontwerp van Amber gekozen om te gebruiken.

Op 18 februari viert de groep dat het album klaar is in de Saxion Zaal van Atak.
De deuren openen om 20:00 uur, om 20:30 uur start het programma. Kaartjes kosten €5,00 en zijn zowel in de voorverkoop als aan de deur te koop.