BFO14: Openingsconcert met de Zotte Zusjes

De Zusjes maken er een zotte show van

Tekst: Bob Stolk / beeld: Willem Stolk ,

Voor de Zotte Zusjes word de vrijheidsvlam ontstoken door atletiek vereniging PEC Zwolle, hierna kwam er een speech van de burgermeester, die een ode bracht aan de veteranen en het feit dat we vrij zijn.

Het concert:

De Zotte Zusjes, Bevrijdingsfestival Overijssel, Podium Wärtsilä, 5 Mei 2014.

De act:

Het zijn vijf enthousiaste dames die samen met twee jeugdkoren en gastoptreden er een feest van maken. Het zijn de jeugdkoren Konstatijn en #Voices. Er zijn veel gastoptredens,  onder andere van Robert Leenstra die samen met zijn accordeon er een feest van maakt. Alle gezongen nummers zijn van Harry Bannink.

Het nummer:

De Zusjes beginnen met het nummer ‘Ja Zuster, Nee Zuster’, dit is een goede opening omdat iedereen dit nummer kent, het werd dan ook met volle borst mee gezongen. De energie spat er vanaf bij alle nummers, bij zowel het publiek als bij de zangers.

Het moment:

De Zusjes brengen een ode aan Harry Bannink door alleen nummers van hem te spelen. Het is een vrolijk geheel dat dankzij de ondersteuning van de jeugdkoren een succes is. Het moment is toch wel de solo van de kinderen, die fantastisch uitgevoerd worden.

Het publiek:

Het publiek zijn onder andere veteranen die in het zonnetje worden gezet. De bewoners van de Zwolse verzorgingshuizen zijn speciaal uitgenodigd voor dit concert en hebben dan ook de eerste rang, speciaal voor hen zijn er ook stoelen neer gezet. Er is bij het andere publiek toch best veel belangstelling omdat iedereen deze nummers kent en deze mee kan zingen.

Het oordeel:

De Zotte Zusjes maken er als openingsact van het Zwolse bevrijdingsfestival 2014 een show van! Ze weten het publiek bij het eerste nummer al mee te trekken in hun enthousiasme.