BFO14: Nielson

Zo van: Ahhhh yeah!

Tekst: Lizet van de Kamp / beeld: Willem Stolk ,

De jonge singer-songwriter uit Dordrecht heeft al menig meisjesharten veroverd, die waren dan ook volop aanwezig om Nielson en zijn band te aanschouwen.

Het concert:

Nielson, Bevrijdingsfestival Overijssel, Podium Wärtsilä, 5 Mei 2014.

De act:

In 2012 werd de 24-jarige muzikant Niels Littooij bekend onder de naam Nielson, met name door zijn deelname aan het televisieprogramma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Zijn eerste single Beauty & De Brains leverde hem een platina plaat, de Beste Nieuwkomer van 100%NL en een 538 Talent Award op. Het debuutalbum, Zo Van Ah Yeah, kwam in maart 2014 uit.

Het nummer:

Alle bekende nummers van Nielson komen voorbij: Binnen, Te, Als Ik Naar Je Kijk en natuurlijk Beauty & De Brains

Het moment:

Ook Nielson herrinert het publiek eraan waarom we vandaag feest vieren: "Ik wil jullie bedanken dat ik vrij ben om elke dag muziek te maken".

Het publiek:

Het publiek bestond grotendeels uit gillende en giechelende tienermeisjes. Bij elke knipoog en dansmove van Nielson, gillen ze weer iets harder. Ze doen braaf wat Nielson van ze vraagt: handen in de lucht en heel hard meezingen.

Het oordeel:

Nielson en zijn band beginnen wat onwenning op het grote podium. Na het eerste nummer krijgen ze wat meer energie en durft de gitarist er zelfs een solo in te gooien. Het publiek heeft de smaak al eerder te pakken: vanaf het begin wordt er hard meegezongen en -gegild.