BFO14: Interview met Tricklebolt

Jonge band is surprise act BFO 2014

Tekst: Almara Riley / Beeld: Anke Olthof ,

Vandaag hebben we korte interviews met enkele lokale bands die op het Bevrijdingsfestival Overijssel 2014 staan. Tricklebolt is een jonge band uit Lemele en bestaat uit David van Keulen (drums), Roy Scholten (toetsen), Bastian Pen (vocals), Daan Pen (basgitaar) en Jim Zwinselman (gitaar).

Jullie waren de surprise act van vandaag. Hoe was het?
De leden van Tricklebolt vallen over elkaar heen om antwoord te geven en roepen unaniem dat het erg leuk was, “het was lachen”, geeft drummer David toe. Gitarist Jim vult aan: “We kregen pas laat te horen dat we hier mochten staan, één of twee weken terug. Dus het was erg bijzonder dat we hier uiteindelijk stonden.”

Hebben jullie nog tijd om het festival zelf te zien vandaag? Wat lijkt jullie het leukst?
Zanger Bastian vertelt dat ze elk jaar op het bevrijdingsfestival komen, “We hebben de hele dag de tijd, dus we lopen wel rond, ja.” Jim vult aan dat ze “vooral DeWolff willen zien”.

Op welk nummer, of nummers, zijn jullie het meest trots?
De jongens twijfelen even: “Allemaal, natuurlijk”, maar komen dan met hun nummers ‘I Don’t Care’, ‘Long Road’ en ‘Mysterious Blonde’. Op de vraag waarom ze voor deze nummers kiezen is het heel even stil. Bastian en Jim geven samen antwoord: “Deze spelen het fijnst en vinden we kwalitatief muzikaal het beste. Deze nummers zitten het best in elkaar.”

Wat kunnen we in de toekomst nog meer van jullie verwachten?
Alle leden van Tricklebolt zitten nog op school, dus “Pas na de examens willen we een EP gaan opnemen. We hebben wel meer dan vier nummers, maar we denken toch aan een EP. Maar eerst onze examens halen.”