BFO14: Happy Camper

Tekst: Bob Stolk / beeld: Willem Stolk ,

Happy Camper is een band met een steeds veranderende samenstelling. De zanger veranderd na elk liedje, zo ook de achtergrond zangeressen. Elke zanger of zangeres (o.a. Janne Schra) geeft zijn/haar eigen draai aan wat de band speelt dus het genre veranderd ook met elk nummer.

Het concert:

Happy Camper, Bevrijdingsfestival Overijssel, Podium Abbot, 5 mei 2014.

De act:

De band had dezelfde kleding aan behalve de zangers/zangeressen, die hadden allemaal wat anders aan. De nummers waren allemaal verschillend zowel in stijl als in ritme. Het was een swingend optreden, alhoewel het publiek lekker bleef liggen op het gras in de zon.

Het nummer:

Het bleef niet bij één genre. Zo verschilt Janne Schra heel erg met de muziek die Tim Knol speelt. Een erg leuke band die hele toegankelijke muziek speelt. Al met al waren het goede nummers die de band speelde.

Het moment:

Er waren veel verschillende momenten, elke keer als de zanger rouleerde was er een nieuw moment omdat elke zanger zijn eigen ding deed wat voor steeds nieuwe momenten zorgde.

Het publiek:

Het publiek zat voornamelijk in het gras te genieten van de zon die af en toe door kwam. In het begin werd er gedanst maar na enige tijd deinde of lag/zat bijna iedereen. De energie van het podium spatte niet echt over naar het publiek helaas.

Het oordeel:

Het is een leuke band met verschillende zangers, waarschijnlijk als de zangers twee nummer bleven in plaats van een nummer dan was de energie van het podium wel over gesprongen van het podium naar het publiek en werd er meer gedanst.