Weekagenda: week 13

De Ontdekking, Tessa Rose Jackson, Sabotage, Groezrock Presents en meer

door: redactie Enschede / foto: archieffoto Karin Nijhuis ,

Het is weer bijna weekend! Ook dit weekend staat Overijssel weer in het teken van muziek. We hebben diverse agenda's voor je nagekeken om voor jou dé ideale popagenda voor deze week samen te stellen. Check it out!

Tessa Rose Jackson
Wat: singer-songwriter
Waar: Saxion Zaal, poppodium Atak, Enschede
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 28 maart
Wat kost dat?: 11,50
Waarom: Singer-songwriter, producer en multi-instrumentalist. Dat is Tessa Rose Jackson. Met haar hit ‘All The King’s Horses’ en als 3FM serious talent was ze veel op de radio te horen. Nu gelukkig ook live en wel in Atak!

The Fundogs
Wat: garagerock uit de jaren '80
Waar: muziekcafé, poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: 19:30 uur, vrijdag 28 maart
Wat kost dat?: Niks
Waarom: The Fundogs was een snoeiharde garagerockband uit de tweede helft van de jaren tachtig in Hengelo. De vier dogs ontlenen hun naam aan twee nummers van The Stooges: 'I Wanna Be Your Dog' en 'No Fun'. Tussen '86 en '89 speelt de band op veel plekken in Nederland en worden er twee tours gehouden door Joegoslavië (ja, ja, dat bestond toen nog) en Polen.

Town of Saints
Wat: folk
Waar: kleine zaal, poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 28 maart
Wat kost dat?: 10,50 euro
Waarom: Het Nederlands/Finse Town of Saints is gevestigd in Groningen, maar daar is de band zelden te vinden. Begonnen als straatmuzikanten in 2010, toen het stel Harmen Ridderbos (zang/gitaar) en Heta Salkolahti (viool/zang) elkaar in Oostenrijk ontmoetten, is er sindsdien constant getourd door heel Europa. Dit jaar is de moderne folk-band aangevuld met Sietse Ros als drummer. In deze formatie speelden ze afgelopen januari zeven shows op Eurosonic/Noorderslag, waar ze getekend werden door het Utrechtse Snowstar Records.

Sabotage 
Wat: feestje!
Waar: poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: vanaf 0:00 uur, zaterdag 29 maart
Wat kost dat?: 5 euro
Waarom: Voor iedereen die het slagveld van The Opposites heeft overleefd gooien we er, alsof het niets is, nog een keiharde Sabotage-afterparty tegen aan! Je mag uiteraard gewoon met ons door blijven feesten. Wanneer je niet bij Twan en Willem aanwezig bent kun je vanaf twaalf uur aanhaken om tot diep in de nacht los te gaan op de dikste tunes van HNK, $imon en Pauluz.

De Ontdekking met o.a. My Baby
Wat: bandjes ontdekken
Waar: Saxion Zaal, poppodium Atak, Enschede
Wanneer:
20:00 uur, zaterdag 29 maart
Wat kost dat?: 6 euro
Waarom: Beleef de Ontdekking bij Atak, een nieuw evenement waarop onbekend talent van zich zal laten horen. Van rock tot punk, van gothic tot pop en van folk tot metal elk genre komt aan bod. Deze avond: My Baby, Poor John en Tias.

Groezrock presents: The Charm The Fury + meer
Wat: hardgaan op zondag
Waar: concertzaal, poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 15:00 uur, zondag 30 maart
Wat kost dat?: 12,50 euro
Waarom: Groezrock is een jaarlijks muziekfestival met punkbands, hardcorebands en metalcorebands dat dit jaar op 2 en 3 mei plaatsvindt in het Belgische Meerhout-Gestel. Het festival bestaat sinds 1992 en trekt inmiddels meer dan 35.000 bezoekers uit heel Europa. Vanmiddag een voorproefje met de Groezrock Matineeshow met The Charm The Fury, Wasted Bullet en For I Am King.