Weekagenda: week 11

Het Leger van je Broer, Miss Montreal, Grown Cold, Platenbeurs en meer

door: redactie Enschede / foto: archieffoto Anke Olthof ,

Het is weer bijna weekend! Ook dit weekend staat Overijssel weer in het teken van muziek. We hebben diverse agenda's voor je nagekeken om voor jou dé ideale popagenda voor deze week samen te stellen. Check it out!

Het Leger van JeBroer
Wat: hiphop
Waar: kleine zaal, poppodium Hedon
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 14 maart
Wat kost dat?: 11,50
Waarom: Met meerdere State Awards op zak, de uitverkiezing tot 3FM Serious Talent, een nominatie voor 3voor12 song van het jaar, een spot op Noorderslag en vele shows in Nederland, België en Spanje is het dan eindelijk zover: De ‘Leger van Jebroer Tour’ is een feit en doet natuurlijk ook Zwolle aan. Met Nouveau Riche Music bracht hij onlangs zijn EP Broederschap uit en heeft hij hitsingles uitgebracht zoals Brommer, Herrie In Me Oor, Nooit Meer Slapen, Allemaal Lichten en zijn laatste single Omlaag. Na jaren hard werken is het nu tijd voor zijn eerste eigen clubtour.

Jurgen Visser @ Praamstra Live 
Wat: intieme sfeer
Waar: boekhandel Praamstra, Deventer
Wanneer: 17:00 uur, vrijdag 14 maart
Wat kost dat?: gratis
Waarom: Jürgen beschrijft en bezingt het leven. Door de intieme sfeer die hij met zijn muziek creëert, neemt hij zijn luisteraars mee in zijn kwetsbaarheid, en doet hij een boek open over zichzelf, zijn geloof en zijn kijk op het leven. Een openheid die prachtige luisterliedjes oplevert waarmee hij menig publiek al in stilte versteld heeft doen staan.

Crash Landing Records Showcase met o.a. Grown Cold
Wat: hard
Waar: kleine zaal, poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer:
21:00 uur, vrijdag 14 maart
Wat kost dat?: gratis!
Waarom: Showcase van drie harde bands: Teethgrinder, Grown Cold en Bitedown. Teethgrinder is beïnvloed door verschillende genres in de grindcore. Ze geven dit genre een nieuwe identiteit zonder zich te hoeven houden aan de muzikale grenzen. Het Twentse Grown Cold werkt sinds 2009 al heel hard op de planken. Bij elk optreden geven ze de volle 100%, als het niet meer is. De metalcore formatie bracht eerder reeds twee ep's uit. Bite Down komt uit België en vinden zichzelf een 'fast, loud and sloppy band'. Wanneer je fan bent van krachtige vocalen en grincore, dan ben je bij Bite Down aan het juiste adres.

Niels Geusebroek & Bart Voncken
Wat: luistermuziek
Waar: Saxion Zaal, poppodium Atak, Enschede
Wanneer: 20:30 uur, zaterdag 15 maart
Wat kost dat?: 14,50 euro
Waarom: Niels Geusebroek heeft een unieke en herkenbare stem. Hij is onder andere bekend van The Voice of Holland, de band Silkstone en zijn twee grote hits. Met Silkstone stond hij onder andere op Lowlands en Pinkpop. Nadat in 2009 deze band werd opgeheven, is hij solo verder gegaan.

Nu, twee jaar na zijn The Voice of Holland avontuur, heeft hij solo al twee dikke hits en een langverwacht album uitgebracht. De eerste hit samen met Wildsylez was het hardstyle nummer ‘Year of Summer’. Zijn tweede hit 'Take your time girl’ was een liedje op de ritme van de hartslag van de baby van zwangere nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood. Dit werd zo goed ontvangen, dat het meteen een hit werd. Het voorprogramma wordt verzorgd door niemand minder dan Bart Voncken.

Miss Montreal
Wat:
krachtige pop
Waar:
grote zaal, poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer:
19:30 uur, zaterdag 15 maart
Wat kost dat?:
20 euro
Waarom:
 Meer dan een gitaar en haar krachtige, unieke stem heeft Sanne Hans eigenlijk niet nodig. Al vanaf eerste single 'Just A Flirt' is de oud-student conservatorium Enschede geliefd bij onder andere 3FM en ook haar vierde album Irrational krijgt de nodige aandacht. Na het succesvolle duet met Nielson galmen ook singles 'Heavy Heart' en 'Say Heaven Say Hell' volop over de ether.

Platen- en cdbeurs
Wat: muziekmarkt
Waar: poppodium Atak, Enschede
Wanneer: vanaf 11 uur, zondag 16 maart
Wat kost dat?: 3,50
Waarom: Van 11:00 tot 17:00 uur kun je jezelf onderdompelen in alles wat met muziek te maken heeft. In de foyers en Grolsch zaal vind je platen zover als het oog reikt. Van rock tot klassiek, alles is te vinden op deze beurs. Een betere zondagsbesteding is er voor de echte muziekliefhebber niet!