Weekagenda: week 10

Mary Lou, Finale Stairway to Hedon, Tim Knol, Striking Justice, Orange Fox

door: redactie Enschede / foto: archieffoto Willem Stolk ,

Het is weer bijna weekend! Ook dit weekend staat Overijssel weer in het teken van muziek. Zo staat de Enschedese Mary Lou vrijdagmiddag met haar prachtige liedjes bij Praamstra Live in boekhandel Praamstra te Deventer. In de avond kun je diverse bands uitchecken in Hedon, Zwolle bij de bandwedstrijd Stairway to Hedon, waar onder andere Prestcold Molly en The Interns aan deelnemen.

Finale Stairway To Hedon
Wat: wedstrijd
Waar: kleine zaal, poppodium Hedon
Wanneer: 19:00 uur, donderdag 6 maart
Wat kost dat?: niks!
Waarom: De grote finale van dé bandwedstrijd van Overijssel: Stairway To Hedon. Tijdens vier voorrondes op verschillende locaties hebben jonge beginnende bands hun talent laten zien. Uiteindelijk krijgt de winnaar van Stairway To Hedon de kans om als voorprogramma te openen bij een bekende artiest in Hedon. Met Wilson, Money & the Man, Prestcold Molly, The Interns en Primary Square Company.

Mary Lou 
Wat: lieve liedjes
Waar: boekhandel Praamstra, Deventer
Wanneer: 17:00 uur, vrijdag 7 maart
Wat kost dat?: gratis
Waarom: Mary Lou (in het echt Milou Pasveer, niet dat Mary Lou niet echt is, but you got it) is een 20-jarige (26 oktober 1992) singer-songwriter uit Enschede. Ze schrijft pop/rock liedjes met een rauw randje. In haar liedjes valt je meteen een ding op: gevoel. Mary Lou huilt uit bij haar gitaar, muziek is haar dagboek.

Tim Knol
Wat: singer-songwriter
Waar: concertzaal, poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer:
20:00 uur, vrijdag 7 maart
Wat kost dat?: 19 euro
Waarom: Dat op ambachtelijke leest geschoeide gitaarrock ook in het theater uitstekend op zijn plek is, bleek uit het grote succes van Tim Knols eerste theatertour. En dus komt hij volgend seizoen ‘Terug’. Helemaal alleen, op blote voeten, slechts vergezeld door bijzondere gitaren en zijn prachtige stem. Er komen liedjes voorbij van zijn eerste twee albums en kersverse songs van zijn komend najaar te verschijnen derde cd. Tim onthult wie zijn helden en inspiratiebronnen zijn, haalt herinneringen op, vertelt sterke verhalen en laat zo een nieuwe kant van zichzelf zien. Lowlands en Pinkpop moeten nog even wachten, want Tim gaat ‘Terug’ naar het theater.

The Psyke Project + Striking Justice + Magnacult 
Wat: hard
Waar: concertzaal, poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 7 maart
Wat kost dat?: 10 euro
Waarom: The Psyke Project is Deens en maakt een lompe brei met sludge, doom, drone, posthardcore, wat blackmetal en alles wat ze maar kunnen vinden in het onderste departement van de metalscene. Deze avond staan onder andere ook Striking Justice op de planken. Deze vijfkoppige rock-hardcore band uit Hengelo heeft al door Europa en Amerika getoerd en vorig jaar was Azië aan de beurt. Ze omschrijven hun muziek als geladen hardcore, met een rock ’n roll groove en laten met gemak elk podium op z’n grondvesten schudden. Deze avond nemen ze onder andere Striking Justice mee. Deze vijfkoppige rock-hardcore band uit Hengelo heeft al door Europa en Amerika getoerd en vorig jaar was Azië aan de beurt. Ze omschrijven hun muziek als geladen hardcore, met een rock ’n roll groove en laten met gemak elk podium op z’n grondvesten schudden.

Cd-release Orange Fox
Wat:
eigenzinnige indierock
Waar:
kleine zaal, poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer:
19:30 uur, zaterdag 8 maart
Wat kost dat?:
5 euro
Waarom:
 Met een pompende ritmesectie, harmonieuze en catchy gitaren, meerstemmige en originele vocals speelde Orange Fox in 2013 de clubs, festivals en zalen plat, met als hoogtepunt een optreden in de grote zaal van de Melkweg. Dat deze band nog niet zo lang bestaat is niet te merken, Orange Fox heeft nu al een behoorlijk trouwe fanbase opgebouwd met hun eigenzinnige, catchy tracks met invloeden uit rock, indie, soul en zelfs house. 2013 mag een succesjaar genoemd worden met de opnames van een eerste officiële ep, de winst van de bandwedstrijd Plugged en de single 'Welcome To This World', die voor het eerst werd gedraaid door 3FM dj Michiel Veenstra tijdens MetMichiel. Als de heren deze stijgende lijn weten vast te houden kan 2014 wel eens een heel mooi jaar gaan worden.