Let’s Get a Little Lost als voorgerecht voor hoofdmaaltijd

Zwols festival Let's Get Lost krijgt een klein zusje

Tekst: Susan Stiletti / beeld: Let's Get Lost ,

Voor wie Let’s Get a Little Lost als een muzikaal buffet beschouwt, is er een mooi melange aan indiebands om van te mogen proeven. Op 5 april a.s. gaat het gebeuren. Met optredens van onder meer IJslands Ásgeir, verantwoordelijk voor het best verkochte debuut album ooit uit zijn thuisland, tot onze eigen Nederlandse trots Stan Lee Cole, weet de festivalganger dat het bijna niet anders kan dan dat je na afloop met een volle, tevreden buik weer naar huis keert.

“Let’s Get Lost bestaat nu een aantal jaar met twee succesvolle festivals achter de rug", vertelt Erik Delobel, programmeur van Hedon. "We hopen dat de naam steeds meer onder bands en boekers gaat leven. Het festival staat voor bands die veelal het grote publiek nog niet massaal bereikt hebben, maar waar wij al heel enthousiast over zijn. Je ziet steeds meer publiek van buiten Zwolle komen en landelijk begint het ook steeds meer naamsbekendheid te krijgen. Op die manier willen bands dan ook graag je festival aandoen omdat ze weten dat het voldoende oplevert.”

Recentelijk toegevoegd aan de al indrukwekkende lijst is synth-pop indieband Gardens & Villa uit de VS. Zij zijn daar wel weer meer bekend dan hier in Nederland, maar daar komt vast en zeker wat verandering in. Dit optreden komt ze goed uit met de release van hun nieuwe plaat: Dunes. Het album is iets meer dansbaar dan vorige platen, dus toeschouwers moeten zich alvast voorbereiden om de voetjes van de vloer te tillen.

En niet te vergeten Hollands eigen 80’s new wave band MTT (voorheen Minus the Tiger). Volgens bericht komt deze groep per 1 april (geen grap) met een nieuwe plaat. Kunnen ze mooi hun nieuwe nummers ‘uittesten’ tijdens Let's Get a Little Lost. Deze plaat is de opvolger van hun debuutalbum van 2012. In de tussentijd hebben ze alles behalve stil gezeten. Ze mochten spelen op grote festivals zoals de Canadian Music Festival en zaten in het voorprogramma van o.a. XX en St. Vincent, ook niet de minste bands te noemen.

Voor het volle programma, ga naar de website van Let's Get Lost.

Er zijn nog een aantal kaartjes beschikbaar. Bestellen kan via: www.hedon-zwolle.nl