Fotoverslag: Voltage in Hedon

Stevig feestje met muzikaal geweld

Tekst en beeld: Wilco Steeneveld ,

Onder de naam Voltage heeft Hedon een nieuwe bandavond gecreëerd voor muzikaal geweld met een mix van punk, hardcore, metal en eigenzinnige cross-overs. Op vrijdag 28 februari stonden twee bands in de kleine zaal van het Zwolse poppodium: Downfall of Empires en The Charm The Fury. Ook zou Unchained Breathing optreden, maar die zijn uit elkaar en hebben het optreden afgezegd.

Strak om acht uur betreedt de band Downfall of Empires uit Zwolle (stiekem uit Elburg) het podium. Dat de heren er zin in hebben is duidelijk: al met de eerste noot straalt de energie er vanaf en pompen de bassen de zaal in. Zanger Mike Claw van The Scarlet Claw is vervanger voor de zanger van de band zelf, Kristijan, die op dit moment stage loopt in Australië. Om de optredens door te laten gaan valt Mike in. Dit is zijn vierde show en zo te horen gaat het lekker.

Mike is niet de enige invaller vanavond, ook geluidsman Gert valt in als gitarist. Dit alles is niet te merken aan het samenspel in combinatie met de grunts van Mike en drums van Eric. Het jonge publiek kan dit zeker waarderen en laat dit zien door diverse pitjes en headbangsessies.

 

Na een korte pauze om op adem te komen en een kleine verbouwing op het podium is The Charm The Fury aan de beurt. De metalcore band uit Amsterdam met zangeres/schreeuwster Caroline Westendorp laat zien waar ze goed in zijn: Metal met een hoofdletter M. Op het oog lijkt Caroline een lief meisje, tot ze haar strot open trekt. Er verschijnt bij menig persoon in het publiek kippenvel. Wát een muur van geluid kan die vrouw produceren, zonder dat het echt schreeuwen wordt. De zangeres weet haar stem goed te gebruiken.

De zang wordt versterkt door het gitaarspel van Mathijs en Rolf. Waar je bij menig band de bassist op de achtergrond zit, is bassist Lucas graag in de spotlight en springt van hot naar her over het podium, gevolgd door zangeres Caroline. De energie spat eraf, met als gevolg stevige pitjes en zelfs een Wall of Death in het publiek. Na een uur alles te hebben gegeven, komt de band nog terug voor één toegift. Daarna is alle energie bij de bands, en ook bij het publiek op.