Chef’Special en Jett Rebel, een mooi affiche

Spetterende avond in Metropool

door: Anne-Marie Kok. ,

Afgelopen zaterdag 8 maart stond Chef’Special in een uitverkocht Metropool. Het publiek was divers, maar vooral voorin de zaal waren er jonge meiden. Het was niet de eerste keer dat Chef’Special in Metropool stond, maar intussen zijn ze wel opgeklommen van de kleine naar de grote zaal. In het voorprogramma stond de verrassing van dit moment, Jett Rebel.

Meestal moet de band in het voorprogramma hard werken voor de gunst van het publiek, ze komen immers voor de hoofdact. Dit keer was het anders. Al bij het opkomen werd Jett begroet door luid gejuich, zijn roem was hem duidelijk vooruit gesneld. Jett ziet er mooi uit. jasje, make-up en rode lipstick. Waar hij zelf toert met een band speelt hij dit voorprogramma in zijn eentje, met alleen een gitaar. Hij begint met het lied ‘Louise’ en vertelt vervolgens dat zijn ouders in Hengelo repeteerden met hun band. Hij kwam in Hengelo dus eigenlijk voor het eerst met muziek in aanraking! Na nog zes songs, waaronder de 3FM megahit ‘Tonight’, was het de beurt aan de hoofdact.

Chef’Special komt op en trapt af. Vol energie, maar dat is kenmerkend voor de band. Joshua heeft er zin en het publiek ook. Het tempo gaat er flink in met hun bekende mix van pop, rock en reggae. Hoewel de Chefs’ nog maar twee cd's hebben uitgebracht klinken veel songs bekend, en het publiek zingt letter voor letter mee. Af en toe zijn er rustiger momenten, en ook deze meer ingetogen nummers worden erg gewaardeerd.

Dan wordt er een extra microfoon neergezet.... Jett Rebel komt op! Alsof de Chef’s zelf nog niet energiek genoeg zijn wordt er nog wat extra hout op het vuur gegooid. Een wonderwel kloppende combinatie. Jett heeft er plezier in en de zaal gaat uit zijn dak. Het geeft een mooie afwisseling, samen spelen ze ‘Tonight’.

Halverwege de show kletst Joshua gezellig met het publiek en vraagt hij een meisje op het podium, dat vandaag jarig is. Ze wordt toegespeeld door de band en toegezongen door het voltallige publiek. Joshua: "Hoe oud ben je geworden? 17. Oh, gefeliciteerd, neem een biertje van me... " Bassist Jan Derks gebaart "ze is 17, man!". Joshua: "Dan mag het toch?"Het meisje vindt alles best en verlaat met haar biertje het podium.

Na deze vrolijke vergissing speelt de band verder, met als één van de hoogtepunten een leuke drum’duo’ van Wouter Prudon, geassisteerd door Jan Derks. Het geluid van Chef’Special is altijd herkenbaar. Dit lijkt vooral te danken aan de goed op elkaar ingespeelde muzikanten, vooral de bijzondere loopjes van van toetsenist Wouter Heeren en gitarist Guido Joseph dragen bij aan deze herkenbaarheid. Zelf als ze een cover spelen van Macklemore & Ryan Lewis weten ze die naar hun hand te zetten. Joshua en de mannen eindigen met ‘In your arms’, een prachtig en gevoelig nummer, de tweede 3FM megahit van de avond. Zo komt er een einde aan een sterke show.