#Dauwpop14: Back To The 90s

Tekst en beeld: Tineke Klamer ,

...

Het feestje

Back to The 90s, Dauwpop, Down The Glory Hole, 29 mei 2014

De act

Het is even zoeken, want waar is (Down) The Glory Hole? Het staat in ieder geval niet op de kaart. Het blijkt een kwestie van de ellenlange rij zoeken, want iedereen is blijkbaar benieuwd naar Dauwpop's eigen magneetbar.

Back to the 90s bestaat uit drie dj's uit Hengelo die je laten dansen op alle floorfillers uit de jaren 90. Dansen op alle grote nineties hits tot je erbij neervalt dus. Luidkeels meebrullen op 'Dromen Zijn Bedrog' en 'Ademnood', springen op Sabotage en beuken op 'Smack My Bitch Up'. Dat de zaal zo vol is, draagt alleen maar bij aan de opperbeste sfeer. Maar wie zijn toch die vreemde figuren achter en op de bar?

Het nummer

Met stip 'Killing in The Name Of' van Rage Against The Machine. De zaal verandert ineens in een moshpit. Zelfs de dj's zijn niet veilig en zien de draaitafels een halve meter naar achteren vliegen.

Het moment

Na 'Killing in the Name Of' volgt Sabotage en mag er tijdelijk geen 90s rock meer gedraaid worden. Anders had het publiek de tent letterlijk afgebroken.

Het oordeel

Daar had je bij moeten zijn. Wat een feest: alle grote 90s hits, moshpits en een sfeervolle en smoordrukke locatie. Gelukkig hebben we de foto's nog.