#Dauwpop14: Triggerfinger

Belgische rock met rauw randje

door: Wilco Steeneveld ,

...

Het concert:
Triggerfinger, Dauwpop, Jupiler Mainstage, 29 mei 2014.

De act:
Het Belgische rocktrio Triggerfinger mocht de Mainstage van Dauwpop afsluiten.

Het nummer:
Het nummer  'All this dancin' Around' viel het meest in de smaak bij het publiek en werd luidkeels meegezongen en meegedanst, van voor tot achter in de tent. Je krijgt wat je verwacht van de mannen: stoere blikken en snoeiharde gitaren gecombineerd met een charismatische drummer.

Het moment:
Het moment was de opening. Het podium was helemaal verbouwd met eigen lichten. Met weinig licht zien we de drie heren opkomen en de tent begint langzaam los te komen. Dan worden de eerste snaren aangeslagen van het nummer 'Game', de eerste track van hun nieuwe album By Absence of the Sun.

Het publiek:
Het publiek weet nu wel wat ze kunnen verwachten, na hun cover van 'I Follow Rivers' op van Lykke Li kunnen mensen gedacht hebben dat het een rustigere band was. Maar niets is minder waar: Triggerfinger is een rockband van formaat met de drie basisingrediënten: gitaar, bas en drums. Voor het Dauwpoppubliek een waardige afsluiter.

Het oordeel:
Triggerfinger geeft wat het publiek vraagt: een energieke show met aandacht voor iedereen en natuurlijk de lekker solo’s op zowel gitaar als drums. Het publiek gaat met een glimlach de tent uit.