Stefany June brengt langverwacht debuutalbum uit

Album wordt op 20 februari in Metropool gereleased

door: Tineke Klamer ,

Het is zover! Stefany June brengt op 20 februari eindelijk haar langverwachte debuutalbum uit tijdens haar show in Metropool. Naar aanleiding van deze upcoming release, sprak 3voor12/Overijssel met haar over haar debuut.

Het gaat goed met Stefany June. In 2013 was ze onder andere te zien in De Wereld Draait Door en De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Maar ook 2014 ziet er zeer veelbelovend voor haar uit met de release van haar langverwachte debuut. Een album vol catchy indiepop songs die nog dagenlang in je hoofd blijven hangen en de soundtrack van menig feestje komende zomer zullen zijn. Denk The Astroids Galaxy Tour, The Ting Tings, Lykke Li en Santigold, maar dan op Stefany’s eigen manier en met haar eigen bijzondere stemgeluid. Het album kent radiovriendelijke nummers zoals 'Is it The Whiskey' en 'To The Limit', maar er is ook ruimte voor zo af en toe een meer alternatief uitstapje zoals nummer 'Dipsy Diver' en favoriet van het album 'Hush Now'. Daarnaast bevat het debuut twee nummers van haar afgelopen najaar uitgekomen ep Cozy Cat: het elektronische 'Firework' en het rustige 'Youngblood'. Een lekker en afwisselend album waarmee Stefany de komende tijd ongetwijfeld de Nederlandse podia en festivals gaat veroveren. 3voor12/Overijssel belde de zangeres op om meer te weten te komen over het debuutalbum, haar verwachtingen en haar bucketlist tour: “Ik wil mijn fans inspireren om een beetje meer afwisseling uit het dagelijks leven te halen en uit hun comfortzone te stappen.”

Kun je iets meer vertellen over je debuutalbum?
Stefany: “Het debuut is gefinancieerd door middel van crowdfunding en het komt uit op 20 februari tijdens de releaseshow in Metropool. Waar ik heel trots op ben is dat ik tijdens het produceren van het album heb samengewerkt met de producer van The Astroid Galaxy Tour.” Stefany vertelt dat The Astroid Galaxy Tour één van haar inspiratiebronnen is en nadat ze in hun voorprogramma stond, heeft ze via Facebook contact gehouden. Stefany: “Ik stuurde dingen naar ze op en toen vond de producer het tof en wilde aan het album meewerken. Daar ben ik heel erg trots op!”

Stefany beschrijft de nummers op het album als animalistic indiepop, vandaar ook de beeltenissen van dieren in haar artwork. Mocht je al benieuwd zijn naar de nummers op het album, dan heeft de zangeres nog een leuke actie op haar Facebook. Stefany: “We hebben een actie lopen waarbij bekendere namen zoals Arthur Adam, maar ook fans liedjes van het album mochten reviewen. Die reviews post ik op mijn Facebook, met daarbij een link waarbij je twaalf uur lang dat liedje kunt beluisteren. Alle nummers van het album komen daar de komende tijd langs.”

'Is it The Whiskey' is inmiddels al uitgeroepen door Michiel Veenstra als favoriet van de week. Wat hoop je dat het album gaat doen?
Stefany: “Met het nummer 'Summer' heb ik al behoorlijk wat publiciteit gekregen, in De Wereld Draait Door onder andere. Ik hoop nu dat verder uit te kunnen bouwen. Ik zou graag meer in het buitenland actief willen worden. We hebben in september bijvoorbeeld in Zweden opgetreden en daar hele goede reacties op gehad. Ik hoop dat het album goed wordt ontvangen en ik er ook een internationaal publiek mee kan aanspreken.” 

Naast het debuut is Stefany June samen met haar band druk bezig met een 'bucketlist tour', waarbij op bijzondere locaties op wordt getreden. Kun je daar iets meer over vertellen?
Stefany: “Er zijn twee dingen die voor mij belangrijk zijn. Het eerste is dingen die je altijd al had willen doen en nog nooit had gedurfd, dat je dat gewoon gaat doen. Een voorbeeldje, ik wilde altijd heel graag naar Australie, maar het kwam er maar nooit van. En toen de eerste mogelijkheid kwam, toen bestelde ik op internet een ticket omdat ik dat zo graag wilde. Het andere is dat ik elke dag iets probeer te doen wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik ben bijvoorbeeld naar Utrecht verhuisd en ik ga nooit twee keer naar hetzelfde café totdat ik in elk café een keertje ben geweest. Steeds nieuwe dingen opzoeken, ik denk dat dat inspirerend werkt. En ik wil daarmee ook mijn fans inspireren om een beetje meer afwisseling uit het dagelijks leven te halen en uit hun comfortzone te stappen. Daarom hadden we bedacht om op te treden op plekken die eigenlijk niet zo vanzelfsprekend zijn en tof en heel erg leuk zijn om te doen.”

Het eerste optreden van de bucketlist tour zit er inmiddels op. Stefany: “Afgelopen vrijdag waren we in Keulen en gingen we spelen voor een groep van 50 gehandicapten die hun familie en vrienden ook hadden uitgenodigd, in totaal een groep van 200 man. Dat was heel erg tof om te doen, maar ook heel bizar. Zo haalde iemand uit het publiek het optreden stil omdat letterlijk de stekker uit de band werd getrokken. Je hebt een heel ander publiek voor je neus staan, voor wie zo’n optreden een hele happening is. Het was heel erg tof om dat een keer gedaan te hebben.“ Stefany vertelt dat ze met haar band volgende week in een gevangenis speelt en er staat ook nog een optreden in Kosovo voor militairen gepland. Maar het is op dit moment niet veilig, dus het is even afwachten wanneer ze naar Kosovo kunnen afreizen om daar op te treden.

Tot slot, wat kunnen we in de nabije toekomst nog meer van je verwachten?
Stefany vertelt dat haar label bezig is om een kleine tour langs de grotere podia van Nederland op te zetten. Hier komt binnenkort meer informatie over beschikbaar. De zangeres vertelt: “Daarnaast is het nieuwe album te gek voor festivals. Ik hoop dat we komende zomer op heel erg veel festivals staan.”

Naast de op te zetten tour doet Stefany June een aantal shows naar aanleiding van het uitkomen van het debuutalbum, waarvan de eerste op 20 februari in Metropool Hengelo is. Daarnaast staat ze op 22 februari in Tivoli in Utrecht en op 14 maart in Mezz in Breda.
Voor de show in Metropool zijn nog kaarten te verkrijgen, deze kosten 10 euro in de voorverkoop en 13 euro aan de deur. Als supportact zal Bells of Youth spelen.