Enthousiast publiek bij cd-release Birth of Joy

Support act Dancing Dollekamp is goede warming up

Tekst: Martijn Holtslag en Willem Stolk / Foto’s: Willem Stolk ,

Birth of Joy heeft de vaart er goed in. Hun derde plaat zwerft al een tijd rond op internet. Vandaag is de release voor het oosten van het land, in Theater Mystiek en georganiseerd door The Overload. Om in het oosten te blijven is Dancing Dollekamp met Andre Manuel als zanger de support act. Martijn Holtslag (Knarsetand) tenslotte praat de boel aan elkaar. Bekijk hier het fotoverslag van de avond.

De avond in Theater Mystiek begon wat stroefjes, maar als de Dancing Dollekampers een beetje op gang komen zijn zijn ze ook echt goed op gang. Ondanks het lage alcoholpercentage wordt er toch wat losgemaakt en gaan enkelingen uit het publiek flink los op de harde stukken. De hit Zusammen breekt het ijs, waarna al snel nieuwe nummers ten gehore worden gebracht, nummers die veel goeds beloven.

De scratches van dj DNS prikken soms wat boven de mix uit, maar de wal van geluid van de twee uiterst goed op elkaar ingespeelde drummers weten daar mee om te gaan. Jammer dat André Manuel de teksten vanaf een tablet leest, dat doet toch een beetje af aan de live-feel. De inhoud van de teksten lijden er niet onder en Manuel blijkt wonder boven wonder redelijk te verstaan boven de geluidsmuur.

De hoofdact van de avond, Birth of Joy, komt spectaculair op: met een denderend geluid en een mysterieuze lichtshow. Vanaf het begin van het optreden zie je het publiek meebewegen, dansen en zelfs in heel veel gevallen de tekst meezingen. Ze zetten de uitverkochte zaal op zijn kop. De mannen op het podium genieten er zichtbaar van.

Voor iedereen die deze avond een ticket had gekocht à tien euro was er een gratis schijfje mee te nemen van Birth of Joy. Niet zomaar een cd, maar de nieuwste plaat! Volgens manager Rene kon dit uit, omdat de show totaal uitverkocht was. Een erg leuke actie voor de bezoekers! We gaan alsmaar meer en meer van deze heren horen. Zo zijn ze bijvoorbeeld al Hollandse Nieuwe bij 3voor12 en hebben ze vorige week opgetreden bij De Wereld Draait Door.