David Lemaitre neemt het publiek mee op muzikale reis

Boliviaanse muzikant valt zeer in de smaak bij klein maar fijn publiek

Tekst en beeld: Susan Stiletti ,

De stempel singer-songwriter doet zijn muziekstijl tekort: Lemaitre is met zijn dosis gevoelige liedjes, wisselende tempo’s en niet voor de hand liggende geluiden een zeer veelzijdig artiest. Beeld je in: de drummer/percussionist speelt zelfs op een oude leren koffer! Het publiek heeft waarschijnlijk ook voor het eerst in het leven een wijnflessen-synthesizer mogen bewonderen.

Knus

Het optreden vond plaats in de kleine zaal bij Poppodium Hedon. Het was niet stampend vol in de zaal waardoor er een knusse sfeer hing: ideaal voor muzikanten als Lemaitre. Lemaitre’s zang en gitaarspel zijn bijna betoverend. Bijna alle songs van het album Latititude uit 2013 kwamen voorbij. Persoonlijk deden zijn uptempo tracks als Spirals en Pandora Express me meer dan de rustige, gevoelige nummers.

Een glas en een muntje

Bijzonder aan Lemaitre is dat zijn teksten allemaal zeer diepzinnig zijn en zeker een ontcijferbeurtje waard. De track The Incredible Airplane Party gaat bijvoorbeeld over een droom gaat waarin allerlei onwerkelijke dingen gebeuren -  waaronder het samen dansen met Hollywood-actrice Megan Fox. Waar Lemaitre ook pluspunten scoort is in zijn omgang met het publiek. Bij het nummer Jacques Cousteau vroeg hij het publiek bijvoorbeeld om een glas en een muntje welke vervolgens gebruikt werd om een leuk geluid te produceren. Muzikale creativiteit en improvisatie is deze mannen dus niet onbekend. Lemaitre deed ook een cover van een Agnes Obel lied, bewijs dat het met zijn eigen muzikale voorkeur ook wel snor zit.

Wat wil je nog meer

Lemaitre zal in alle waarschijnlijkheid niet wereldberoemd worden door zijn muziek, maar dat maakt het alleen maar aantrekkelijker als je het mij vraagt. Deze man is een kei in performen, maakt prachtige muziek en is origineel. Wat zoek je nog meer in een artiest?