Weekagenda: week 17

Salisbury + Villa Zeno, Des Konings Trio met o.a. Texas Radio en Automatic Sam, Tommy Ebben en meer

door: redactie Enschede / foto: archieffoto ,

Het is weer bijna weekend! Ook dit weekend staat Overijssel weer in het teken van muziek. We hebben diverse agenda's voor je nagekeken om voor jou dé ideale popagenda voor deze week samen te stellen. Check it out!

Salisbury en Villa Zeno
Wat: twee bands samen op tour
Waar: Het Paradijs, poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: 20:00 uur, donderdag 24 april
Wat kost dat?: 8,00 euro
Waarom: De twee meest veelbelovende bands uit het oosten van Nederland bundelen hun krachten en gaan samen op tour. De tour start in april met de albumrelease van Villa Zeno en eindigt in mei met de single-release van Salisbury.

Tommy Ebben
Wat: folk
Waar: kleine zaal, poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: 20:00 uur, vrijdag 25 april
Wat kost dat?: 10,50 euro
Waarom: Als een muzikant z’n derde album simpelweg naar zichzelf vernoemt, weet je dat er iets bijzonders aan de hand is. Voor Tommy Ebben betekent het dat werkelijk alle muzikale mogelijkheden open liggen. Zijn nieuwe album getuigt van een gedaantewisseling en bruist van de levenslust. Gitaren, trompetten, stuwende drums en overstuurde synthesizers zorgen voor songs waarop gesprongen kan worden. Tegelijkertijd heeft het de emotionele diepgang die je van een begenadigd songsmid mag verwachten. Muziek om het leven te vieren en te omarmen in al zijn glorie en bitterheid.

Electric Eel Shock & Paceshifters
Wat: harde gitaren
Waar: concertzaal, poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 25 april
Wat kost dat?: 10 euro
Waarom: Ronduit gestoord, zo is Electric Eel Shock het beste te omschrijven. Op boxen klimmen, een naakte drummer en gitaren likken, niets is deze band te gek. De uit Japan afkomstige Electric Eel Shock weet een feestje te bouwen op het podium. Waar Electric Eel Shock hun inspiratie vandaan haalt is duidelijk: oude metal en glamrock met een vleugje punk. Met zingende gitaren en keiharde drums weten ze een uitstekende performance weg te geven. De band brengt geen literaire hoogstandjes, maar dat is ook totaal niet nodig. Dit is een band die je live moet horen om ze echt te begrijpen. Support voor deze avonden zijn de mannen van Paceshifters, niet geheel onbekend in Deventer.

Des Konings Trio
Wat: Koningsnacht in Deventer
Waar: tuin, poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: vanaf 13:30 uur, zaterdag 26 april (Koningsdag!)
Wat kost dat?: gratis
Waarom: Festival Des Konings Trio is een mooie jaarlijkse traditie om van een vrije dag een hele leuke dag te maken. Met van half twee ’s middags tot acht uur ’s avonds roots, (garage)rock ‘n roll, americana en veel gezelligheid in de mooie binnentuin. Ook het schoolplein tegenover het Burgerweeshuis wordt bij het festival betrokken. Met een mooi terras voor een hapje en een drankje en een springkussen voor de jongste festivalgangers. Ook dit jaar weer een geweldige line up met maar liefst zes bands en dj 100% Rebergen.

TIJDSCHEMA:
13:30 Texas Radio
14:20 Blue Grass Boogiemen
15:25 The Baboons
16:30 Automatic Sam
17:45 Afterpartees
18:50 Traumahelikopter

Neogenesis tour: Diabolical
Wat: death metal
Waar: kleine zaal, poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer:
vanaf 19:30 uur, zaterdag 26 april
Wat kost dat?: gratis!
Waarom: De Zweedse meesters van de death metal brachten in september vorig jaar het vijfde studioalbum NeoGenesis uit. Diabolical is al zeventien jaar een begrip in de metalscene. Wie denkt dat de band stil staat in zijn ontwikkeling heeft het mis. Diabolical is altijd bezig met het vernieuwen en verbeteren van hun expressieve en furieuze metal. Dit zorgt ervoor dat de formatie kan rekenen op briljante recensies en steun en waardering in heel Europa. NeoGenesis is baanbrekend. Het is een concept album waarop death metal en literatuur elkaar omarmen. Het album vertelt het verhaal van het einde van de wereld en elk hoofdstuk in dit verhaal wordt weergegeven aan de hand van een nummer.