De Pioniers verkozen tot talent van de maand april door Atak

3voor12/Overijssel stelt deze nuchtere, spontane gasten aan jullie voor

door: Tineke Klamer ,

Iedere maand zet poppodium Atak een lokaal talent in het zonnetje en verkiest hen tot talent van de maand. Vanaf deze maand zal 3voor12/Overijssel dit talent aan jullie voorstellen. Deze maand is het de beurt aan de Pioniers uit Nijverdal/Hellendoorn.

De nuchtere, spontane gasten van De Pioniers weten wat een feestje is. Ze maken vooruitstrevende rap met invloeden uit de Nederlandse dancemuziek. In 2013 wonnen de mannen de Popprijs Overijssel, waardoor ze afgelopen editie op Eurosonic/Noorderslag stonden. We stellen ze aan jullie voor.

Voor de 3voor12/Overijssel lezers die jullie nog niet kennen, wie zijn De Pioniers en waar kunnen we jullie van kennen?
Wij zijn drie jongens uit Nijverdal/Hellendoorn genaamd Accent, Ginny de Vieze en dj CC. Je kunt ons kennen van Video Virus, Hip Hop Hard en de Popprijs Overijssel. Het mooiste optreden dat we in het verleden gedaan hebben, is het optreden voor het koningspaar in Zwolle tijdens hun kennismakingsbezoek aan Overijssel, mede door de grote media-aandacht. We zijn onder andere op de NOS gekomen en nadat we de hand van het koningspaar hebben mogen schudden is onze Facebookpagina zo wat ontploft. Daarnaast hebben we in het voorprogramma van de uitverkochte optredens van Gers Pardoel in Hedon, Metropool, Burgerweeshuis en de Lantaarn gestaan.

Wat vinden jullie ervan dat jullie verkozen zijn tot talent van de maand april?
Dat maakt ons trots! Als act is het leuk dat je waardering krijgt voor wat je doet. Wanneer de waardering vanuit een poppodium, Atak in dit geval, komt is dit toch wel extra gaaf! Het zorgt verder ook voor extra promo, daarnaast hopen wij meer in het land op te kunnen treden en wellicht is dit dat extra duwtje in de rug.

Wat staat er de komende tijd op de planning?
Aankomende tijd staan wij op een paar mooie festivals, namelijk op 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Zwolle, op 29 mei op Dauwpop, op 12 juli op Boulevard Outdoor in Wierden en op 28 juni op het Festival Mundial in Tilburg. Daarnaast hebben we een goede samenwerking met Rob Peters, Pyrodox, Udex en Da Goose Music. In de planning staat om meer losse tracks met clip met dit team te gaan releasen.